Reede varahommikul saab alguse naistepüha

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Selle reede varahommikul on maakonna naised oodatud Paide Vallimäele ajakeskuse (kl 5.45) ja Kabala rahvamaja (kl 5.50) juurde naistepüha, maarjapäeva pidama.


Tulijatel soovitatakse panna selga hele naiselik riietus ja pähe valge pearätt. Kohapeal ootab naisi päikesetervitus, soojendavad ringmängud, kaasavõetud lintide sidumine puu(de) okstele ja soovide soovimine ning muu teemakohane. (JT)

TEAVE
Maarjapäev on üks tähtsamaid kevadtalviseid pühi, mille juures on olulisemad järgmised jooned ja nimetused: kevade alguspäev, naistepüha, ebaõnne metsiku viimise ja muude kommetega tõrjumine, kapsapüha, maagilise edu meelitamise püha.
Maarjapäeva tunnus on olnud punajoomise tava, mille tõttu saadi kogu aastaks õitsev välimus ja puna põsile. 19. sajandil ja varem lubati tüdrukud maarjapäevast välja (aita) magama ja lisandus keskhommikune söögikord.
Allikas: www.folklore.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles