Veefestival Watergate on tagasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Watergate" 2004
"Watergate" 2004 Foto: Watergate

Kuus aastat vaheaega pidanud veefestival Watergate paneb sel suvel taas lainetama vee Pärnu lahel ja jõel ning kihama muusikast kuumad juunipäevad- ja ööd. Festival algab jaanipäeva eel ning kulmineerub suvepealinna tiitli üleandmisega.

 

17.-22. juunini laotab traditsioonidega festival end üle kuurortlinna erinevate tegevuspaikade. Seekord toimub Watergate Pärnu veefestivali egiidi all ja tihedas koostöös samal ajal 105. sünnipäeva tähistava jahtklubiga.

Suurimaks maismaa sündmuspaigaks on renoveeritud Pärnu Vallikäär, mille linn festivali raames pidulikult avab. Just seal astub laupäeval, 18. juunil, lavale tippnimega välisesineja. Väiksemaid kontserte jagub ööklubisse Sunset ja Pärnu Jahtklubisse ning mujalegi. Veepind saab taas tunda kaluripaatide meistrivõistluste pinget, jaburate veesõidukite demonstratsioonesinemisi, suursuguste ajalooliste laevade kiiluvett ja ühte tõelist merelahingut puupurjekate osalusel.

Festivali Watergate peakorraldaja Priit Valkna: «Tahame pakkuda meelelahutust aktiivsele festivalikülalisele. Pärnakaid ja nende külalisi ootavad ees suured ja väikesed kontsertid, tippsport ja lihtsalt lõbusad ettevõtmised. Saatsime lätlastele kutse tuua suvepealinna avamise puhuks karavell-tüüpi purjelaev «Libava» ning plaanis on pidada lavastatud merelahing.»

Varasematel aastatel on festivali külastanud jäälõhkuja Suur Tõll, lipulaev Admiral Pitka, Euroopa vanim seilav puupurjekas Anna Af Sand Norrast ja mitmed teised põnevad alused.

2005. aastal festivali traditsioon peatus, kuna ei suudetud leida nägemust, kuidas sellelaadne üritus Pärnu kultuuriruumi asetub.

«Tänase linnavalitsuse värske pilk Pärnule kui «sündmustelinnale» on andnud võimaluse katkenud veefestivali traditsioon taastada,» selgitab Valkna.

Veefestival Watergate toimus esmakordselt aastal 1996. Inspiratsiooniallikaks sai Pärnu linna eriline geograafiline asukoht mere ja jõe vahel.

Festivali Watergate´i peaesinejatena on üles astunud Right Said Fred, Mungo Jerry, The Gibson Brothers, Ottawan, Olsen Brothers aga ka näiteks Moskva Suure Teatri ooperisolistid ja Skandinaavia vettehüppetsirkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles