Siberisse plaanitakse rajada lumeinimese uurimise instituut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberisse plaanitakse rajada lumeinimese uurimise instituut. Nepalis tehtud foto, millel võib olla lumeinimene
Siberisse plaanitakse rajada lumeinimese uurimise instituut. Nepalis tehtud foto, millel võib olla lumeinimene Foto: paranormal.com

Venemaale Siberisse Kemerovosse plaanitakse rajada lumeinimese uurimise instituut.

Kemerovo oblasti haridus- ja teadusametnikud langetavad lõpliku otsuse selles küsimuses lähiajal, kirjutab The Telegraph.

Seal toimub paari kuu pärast rahvusvaheline lumeinimese uurijate konverents.

«Tašdagolis leiab aset rahvusvaheline konverents, kus astuvad üles maailma tuntumad lumeinimeseuurijad. Pärast seda konverentsi langetatakse otsus lumeinimese uurimise instituudi rajamise kohta,» lausus kohaliku omavalitsuse esindaja.

Lumeinimesi peetakse suurteks ahvisarnasteks olenditeks, kes elavad eelkõige Himaalaja mägede piirkonnas. Kuid osa vene uurijaid on arvamusel, et neid olendeid leidub ka Siberis Kemerovo piirkonnas.

Lumeinimeseuurija Igor Burtsevi sõnul tegeleb Venemaal nende olendite uurimisega umbes 30 teadlast ning need käisid välja idee see instituut luua.

«Meie arvates on lumeinimene üks inimarengu kõrvalharu. Need olendid oskavad loodusega harmoonias elada,» lausus Burtsev.

Kemerovo oblast kasutab lumeinimest ära ka turismi eesmärgil. Igal aastal peetakse seal Lumeinimese päeva ning toimub ka lumeinimese jääskulptuuride võistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles