Austraalia politsei pani püütoni võõrutusravile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Austraalia politsei tegi möödunud aasta lõpul haarangu hoones, kus toodeti metamfetamiini ning loodeti leida suuremas koguses valmis narkootikumi, valmistamiseks kasutatavat tehnikat ja sularaha.

Politsei leidis lisaks narkootikumijäänustele ka kahemeetrise püütoni, kes oli silmnähtavalt «narkomaan», edastab BBC.

Politsei teatel tegid loomaarstid kindlaks, et metamfetamiini osakesed jõudsid mao organismi läbi naha.

Väga agresiivne madu oli pikka aega võõrutusravil, nüüd on ta tervislik seisund normaliseerunud ning ta käitub juba tavapäraselt.

Madu osales narkovõõrutusprogrammis koos 14 vangiga, tegemist on vangidega, kelle ravi osaks on tegelemine loomadega nagu kängurud, kilpkonnad, opossumid ja vombatid.

Sydney John Morony vangla juhi Ivan Calderi teatel on see loomadega rehabilitatsiooniprogramm olnud käigus ligi 20 aastat.

«Selle programmi käigus õpivad endistest narkosõltlastest vangid hoolitsema loomade eest. Olen näinud, kuidas nad selle käigus on muutunud pehmemaks ja inimlikumaks. Kellegi eest hoolitsemine kasvatab vastutustunnet ja muudab käitumist,» sõnas Calder.

Ta lisas, et nende juurde on ka varem sattunud narkosõltuvuses loomi, eelkõige madusid.

Politsei teatel kasutavad kurjategjad mürgiseid madusid oma relva- ja narkopeidikute kaitsmiseks.

Austraalias Sydney lähedalt metamfetamiiniurkast leitud madu pääseb uude koju, milleks on tõenäoliselt loomaaed, alles pärast kohut, kuna madu on selle narkotehase juhtumis «tunnistaja». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles