Legendaarne veefestival „Watergate“ ärkab Pärnus uuele elule

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast kuue aastast pausi toimub Pärnus taas veefestival "Watergate".
Pärast kuue aastast pausi toimub Pärnus taas veefestival "Watergate". Foto: Erakogu

Kuus aastat vaheaega pidanud legendaarne veefestival „Watergate“ paneb sel suvel taas lainetama vee Pärnu lahel ja jõel ning kihama muusikast kuumad juunipäevad ja -ööd. Festival algab jaanipäeva eel maailmanimega üllatusesineja kontserdiga ning kulmineerub suvepealinna tiitli üleandmisega.

17.-22. juunini laotab traditsioonidega festival end üle kuurortlinna tegevuspaikade. Seekord toimub „Watergate“ Pärnu veefestivali egiidi all ja tihedas koostöös samal ajal 105. aastapäeva tähistava jahtklubiga.

Suurimaks maismaa sündmuspaigaks on renoveeritud Pärnu Vallikäär, mille linn festivali raames pidulikult avab. Just seal astub laupäeval, 18. juunil lavale tippnimega välisesineja, kelle nime festivalikorraldajad veel ei avalda.

Väiksemaid kontserte jagub ööklubisse Sunset ja Pärnu jahtklubisse ning mujalegi. Veepind saab taas tunda kaluripaatide meistrivõistluste pinget, jaburate veesõidukite demonstratsioonesinemisi, suursuguste ajalooliste laevade kiiluvett ja ühte tõelist merelahingut puupurjekate osalusel.

„Tahame pakkuda meelelahutust aktiivsele festivalikülalisele,“ ütles festivali „Watergate“ peakorraldaja Priit Valkna. „Pärnakaid ja nende külalisi ootavad ees suured ja väikesed kontserdid, tippsport ja lihtsalt lõbusad ettevõtmised. Saatsime lätlastele kutse tuua suvepealinna avamise puhuks karavell-tüüpi purjelaev Libava ning plaanis on pidada lavastatud merelahing.”

Varasematel aastatel on festivali külastanud jäälõhkuja Suur Tõll, lipulaev Admiral Pitka, Euroopa vanim seilav puupurjekas Anna Af Sand Norrast ja mitu teist põnevat alust.

2005. aastal festivali traditsioon peatus, sest ei suudetud leida visiooni, kuidas sellelaadne üritus Pärnu kultuuriruumi asetub. “Praeguse linnavalitsuse värske pilk Pärnule kui sündmustelinnale on andnud võimaluse katkenud veefestivali traditsioon taastada,“ selgitab Valkna.

Veefestival „Watergate“ toimus esimest korda aastal 1996. Inspiratsiooniallikaks sai Pärnu linna eriline geograafiline asukoht mere ja jõe vahel. Kõike toimuvat seob sümboolselt vesi. „Watergate“ on oma publikuks oodanud algusaegadest saadik aktiivset igas vanuses inimest.

Festival on pakkunud peale muusika- ja meelelahutussündmuste spordivõistlusi. Neljal korral on festivali tunnustatud linna parima kultuurisündmuse auhinnaga „Kuldne oaas“.

Festivali „Watergate“ peaesinejatena on üles astunud Right Said Fred, Mungo Jerry, The Gibson Brothers, Ottawan, Olsen Brothers, aga ka näiteks Moskva Suure teatri ooperisolistid ja Skandinaavia vettehüppetsirkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles