Pangamajas kuuleb Raimond Valgre muusikat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Rebane viljeleb akordionil erinevaid žanre.
Henn Rebane viljeleb akordionil erinevaid žanre. Foto: Erakogu

Sel reedel, 25. märtsil kell 19 toob sariüritus “Kontserdid pangamajas” publikuni svingival viiulil Tõnu Raadiku ja virtuoosse akordionisti Henn Rebase. Legendaarse Raimond Valgre laulud kõlavad nii laval kui ka publiku hulgas.


Tõnu Raadik on näitlejaharidusega helilooja, kes kirjutab muusikat nii lavastustele, filmidele, ansamblitele, solistidele kui oma lõbuks. Georg Otsa nimelise muusikakooli lõpetas ta viiuli erialal Sulev Orgse klassis, edasi õppis konservatooriumi lavakunstikateedris näitlejaks ning lõpetas konservatooriumis Jaan Räätsa kompositsiooniklassi.

Henn Rebane on kontsertree­riv akordionist ja pedagoog, kes on lõpetanud Georg Otsa nimelise muusikakooli ja Eesti muusikaakadeemia. Henn Rebane on huvitunud akordionimuusika erinevatest žanritest ning püüdnud loominguliselt mõtleva interpreedina võimalikult mitmekülgselt rakendada pilli väljendusvõimalusi. Alates 1981. aastal võttis Henn Rebane kasutusele sünt-akordioni ning hiljem midi- ja valikbassidega akordioni.

“Kontserdid pangamajas” on Rakvere teatri ja Eesti Kontserdi koostöös sündinud sari, mille käigus pakuvad Eesti parimad interpreedid Rakvere kesklinna pangamajas klassikalise muusika elamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles