Instagramis olevad pildid näitavad Angela Merkeli «inimlikku» poolt (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Meedias on Saksamaa kantslerist Angela Merkelist ametlikud pildid, milles ta on väga asjalik ja ametlik, kuid sotsiaalmeedias näeb tema «inimlikku ja igapäevast» poolt.

Instagramis on konto nimega merkellooks, milles on mitmesuguseid pilte Merkelist, ka tema noorusajast, edastab The Local.

Angela Merkel / FABRIZIO BENSCH/REUTERS/Scanpix
Angela Merkel / FABRIZIO BENSCH/REUTERS/Scanpix Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

See konto käivitati ameeriklannast kunstniku Alana Johnsoni poolt 3. veebruaril 2017 ning nüüdseks on seal 400 fotot ja üle 12 000 jälgija.

Johnsoni teatel on riigijuhtidel, kaasa arvatud Merkelil, inimlikum pool ja ta tahab seda näidata.

Angela Merkel
Angela Merkel Foto: GREGORIO BORGIA/AP/SCANPIX

Johnson tegi varem samasuguse konto ka USA endise välisministri ja demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni kohta nimetusega hillarylooks.

Kunstniku teatel on Merkelil nii põgenikekriisi kui Euroopa Liidu probleemide, kaasa arvatud Brexiti, tõttu olnud rasked ajad.

Angela Merkel
Angela Merkel Foto: OLIVER BERG/AFP/Scanpix

«Inimesed peavad poliitikuid libedates valetajateks, kuid eraelus on nad lihtsalt inimesed. Merkel on selle suhtes haruldane naine, sest ta on olnud poliitikas ja Saksa riigijuhina kaua aega,» jätkas Johnson.

Kunstniku sõnul vaatas ta läbi palju Merkelist tehtud fotosid, et leida need õiged, mis tema «pehmemat» poolt iseloomustavad.

«Poliitikuid, kaasa arvatud Merkelit, tuleb tabada ootamatult, siis kui nad arvavad, et neid ei jälgita. Just siis tuleb esile, kes nad tegelikult on,» nentis kunstnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles