Hamleti osatäitja sai etenduses mõõgahoobi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conor Madden Hamletina
Conor Madden Hamletina Foto: trinitynews.ie

Iirimaal Corkis sai «Hamleti» etenduses peaosa mänginud näitleja mõõgahoobi.

24-aastase Conor Maddeni nägu sai vigastada William Shakespeare`i näidendi kuulsas võitlusstseenis, kirjutab news.com.au.

Corki Everyman Palace teatris olid selle juhtumi tunnistajaks etendust vaadanud 600 keskkooliõpilast.

Pealtvaatajad arvasid esialgu, et Hamleti ja Laertese vahelise võitlusstseeni lõpp pidigi verine olema. Kuid siis saabus teatri tehniline personal lavale. See näitas, et midagi on valesti.

Teatri kunstiline juht Alan Stanford teatas publikule, et Hamleti osatäitja sai vigastada ning selle tõttu jääb teine vaatus pooleli.

Hamletit mänginud Madden sai haavata vasaku silma alla ja põsele. Ta viidi Corki ülikooli haiglasse.

Teatri pressiesindaja kinnitusel tegid arstid kindlaks, et Maddeni haav ei ole väga sügav. Näitleja oli juhtumist šokis. Pärast haava puhastamist ja kinni õmblemist lubati Madden kodusele ravile. Näo vigastuse ja paistetamise tõttu peab ta mõned etendused vahele jätma.

«Hamleti» etenduses kasutati ümara otsaga mõõku.

Teatri esindaja lisas, et «Hamletit» on mängitud neli nädalat ning varasemates etendustes intsidente ette ei ole tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles