Moslemikooli õpetaja sattus Aadama ja Eeva teema käsitlemise tõttu «purgatooriumisse» (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albrecht Drüreri maal «Aadam ja Eeva»
Albrecht Drüreri maal «Aadam ja Eeva» Foto: Wikipedia.org

USA New Yorgi Queensi Razi moslemikooli inglise keele õpetaja Nina Kossmann sattus kristliku piibli Aadama ja Eeva teemal kolmandale klassile rääkides «pedagoogilisse purgatooriumisse».

New Yorgi ja maksumaksjate rahastatavas koolis õpetava õpetaja teatel paljastas ta õpilastele, et piiblilegend Aadamast ja Eevast ei vasta tõele, edastab foxnews.com.

Kossman vihastas õpilaste vanemaid, sest tema arvates on nii judaismis, kristluses ja islamis olemas nimetatud tegelastega legend ja ta rääkis sellest lastele, kuna see aitab teistest religioonidest paremini aru saada.

Lisaks näitas õpetaja õpilastele klassikalist maali, millel on kujutatud alasti Aadamat ja Eevat.

Vihased vanemad pöördusid kooli poole, et kolmanda klassi õpilastele räägiti judasimist, millega neil midagi pistmist ei ole ning näidati alasti inimeste pilti, mis islamis on rangelt keelatud.

Moslemikooli asejuht Al-Amini sõnul tuleb selles koolis järgida koraani, mitte piiblit ja õpetajad ei tohi sellest üle astuda.  

Kossmanile, kelle palga, mis on 90 000 dollarit maksavad kinni maksumaksjad, määratakse distsiplinaarkaristus.

Kristluses on Aadam Jumala loodud esimene inimene, ta nimi tähendab tõlkes «punane muld».

Enamiku piiblitõlgenduste järgi olid Aadam ja ta naine Eeva kogu inimsoo esivanemad. Keelatud vilja, õuna, mis oleks neile võinud igavese elu anda, söömise tõttu aeti nad paradiisist välja. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles