Kehv reisimüük viis Mantlipärijast Matti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29-aastane kvaliteedijuht Matti Lilleväli.
29-aastane kvaliteedijuht Matti Lilleväli. Foto: TV3

Tagasihoidliku oleku ning võistkonna vastuseisu tõttu oli Mantlipärija saatest sunnitud lahkuma 29-aastane kvaliteedijuht Matti Lilleväli.

Miljonikroonise töölepingu ning tippjuhi koha eest Olympic Entertainment Groupis jätkasid seekordses TV3 Mantlipärija saates heitlust üksteist noort inimest: 25-aastane audiitor Ülar Kirikal, 31-aastane audiitor Viktoria Ross, 30-aastane tootejuht Veronika Pavlova, 30-aastane projektijuht Terko Jakobson, 29-aastane tegevjuht Sverre Puustusmaa, 29-aastane tootegrupijuht Riho Eensoo, 35-aastane osakonnajuhataja Piret Paabusk, 29-aastane kvaliteedijuht Matti Lilleväli, 37-aastane klienditeenindusjuht Marju Kaev, 24-aastane juhatuse liige Lauri Paeveer ja 30-aastane tegevjuht Imre Mürk.

Selleks, et võistlust võrdsustada otsustati naised ja mehed segi ajada. Eelmistel kaptenitel Marjul ja Sverrel lasti korda mööda endale meeskonnad valida. Karmiina võistkonna kapten Marju valis enda tiimi Ülari, Imre, Pireti, Matti ja Lauri. Karmiina valis uueks kapteniks Imre.

Impera nimelise võistkonna kapten Sverre valis Viktoria, Riho, Veronika ja Terko. Uueks kapteniks valis võistkond Viktoria.

Seekordseks ülesandeks oli müüa eraisikutele kiiruse peale 30 reisipaketti Tenerifele. Mõlemad võistkonnad püüdsid odava hinnaga raadio ja tasuta kuulutustelehtede kaudu.

Impera seadis oma müügileti üles Hansapanga peakontori ette. Karmiina müüs aga raadiokuulutuste kaudu tulnud huvilistele reise otse oma kontorist. Lisaks käisid Karmiina esindajad mööda ilusalonge, kus oli suhteliselt lihtne rahakaid naisi tabada.

Reiside müük oli suhteliselt võrdne. Kui reise oli aega müüa kella neljani, siis Impera sai müüdud reisid 17 minutit enne kahte, Karmiina aga kella 14.15’ks. Ehk Karmiima, kus oli ka üks liige rohkem oli sunnitud kaotama.

Võitjad läksid koos A Le Coq’i juhi Tarmo Noobiga merele purjetama. Kaotajad jäid aga oma kaotuse põhjusi analüüsima. Kuna ka peale võistluse lõppu helistas üha uusi reisisoovijaid, siis leiti, et eksiti oma müügistrateegias. Oleks pidanud raadioreklaamides rõhuma varasemale ajale.

Võistkond hindas oma nõrkuseks vähese eneseusu. Marju ja Pireti sõnul ootasid naised suu ammuli meeste panust, kuid nende jõud jäi suhteliselt tagasihoidlikuks ja kartlikuks. Naiste sõnul püstitati liialt nõrk eesmärk.

Mehed nimetasid kõige nõrgemaks liikmeks Mattit. Nendega liitus ka Matti, kelle hinnangul mõtleb Matti imelikke teid pidi. Matti tunnistas, et tema tugevused on süsteemi analüüs ning müügis pole ta ehk parim.

Imre valis lisaks endale võimalikeks lahkujateks Matti ja Lauri. Karu küsis, miks valis Imre nõrgimate hulka Lauri, kuigi ta enne ei ütelnud tema kohta varem midagi. Imre leidis, et tema suudab võistkonda panustada rohkem ja ta peaks jääma.

Lauri leidis, et tema on ilma põhjuseta valitud nõrgima kolmiku hulka ja ta on tugev meeskonna mängija. Matti arvas, et ta räägib vähe ja teeb rohkem. Ta arvas, et ta on tugev juht, kuid kehv müügimees .

Karu hinnangul oleks Imre pidanud juhina olema tugevam, kuid ta andis talle uue võimaluse. Karu vallandas aga Matti, sest ta ei suutnud end kehtestada. Karu arvas, et ta võib olla küll hea spetsialist, kuid mitte juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles