Viljandi Guitar Trio esitleb debüütalbumit

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Guitar Trio
Viljandi Guitar Trio Foto: www.myspace.com/viljandiguitartrio

Veebruari alguses kolisid kolm noort kitarristi Argo Vals, Jalmar Vabarna ning Jaan Jaago pillikohvritega Tuhalaande Andre Maakeri kodustuudiosse, et oma looming esimest korda helikandjale jäädvustada. Tallinn Music Week’il esitletava plaadi tuumaks on kolme täiesti erineva muusiku sulandumine üheks tervikuks.

Pärast mitmeaastast kontserttegevust ning hoolikat ettevalmistusperioodi oli ansambel Jaan Jaago sõnul materjali salvestamiseks enam kui valmis.

„Tahtsime edasi anda meie koosseisu – kolm akustilist kitarri – kõlapilti võimalikult naturaalselt, et tuua välja selle koosluse võimalusi ja nüansse,“ märkis Jaago.

Oma muusika edastamiseks kasutab Viljandi Guitar Trio Robert Frippi leiutatud kvinthäälestust, millesse süveneti ühiselt Robert Jürjendali käe all.

Kokku on albumil 12 omanäolist autoripala, neist mitmel teevad kaasa põnevad külalisesinejad. Akustiliste kitarride kõrval kuuleb plaadil flööti, cajon´i, elektrikitarri ning helimaastikku.

Viljandi Guitar Trio „VGT“ esmaesitlus toimub Tallinn Music Week'il, täispikad esitluskontsertid toimuvad aga Viljandis, Tartus, Tallinnas, Ahjal ja Värskas.

Viljandi Guitar Trio sai alguse 2008. aastal Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias tegutsenud kitarristuudiost. Oma tegevuse jooksul on trio muuhulgas üles astunud Eesti muusika päevadel, Viljandi kitarrifestivalil, Viljandi Folgil, Viru Folgil ja jazz'iklubides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles