TMW valgustab ära Balti jaama ning Telliskivi vahelise tee ning alustab õhtuste kontsertidega pealavadel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMW 2016 Reisijate tänaval
TMW 2016 Reisijate tänaval Foto: Martin Ahven

Täna, neljapäeval, 30. märtsil algavad Tallinn Music Weeki õhtused klubikontserdid. Muusikaprogrammi avab Kultuurikatla Katelde Saalis dirigent Kristjan Järvi koos maailmanimedest nüüdismuusikutega ning tuntud Eesti muusikute kooslusega Glasperlenspiel All Stars. Eesti Lastekirjanduse Keskuses toimuvad loomingulised töötoad lastele ning Reisijate tänavale ilmuvad heli- ja valgusinstallatsioonid. Jätkuvad linnalava-kontserdid, avalikud vestlused, kunstiprogramm ning restoranifestival «TMW maitsed».

Täna täitub Balti jaamast Telliskivisse kulgev Reisijate tänav valgusinstallatsioonide, muusikaelamuste ning nii päevaseid kui öiseid kulgejaid kosutava tänavatoiduga. EKA tudengite «Otsetee» nimelised valgus- ja heliinstallatsioonid loovad ligipääsu kujuteldavasse ruumidesse ja tasanditele ning kunstnik Emer Värki poolt raudteejaama tunnelisse loodavad installatsioonid juhatavad teed nädalavahetuse suurimale tantsumaratonile Balti Jaama Tunnel. Lisainfo siin.

13.15–16.00 Koolilastele suunatud töötoad Eesti Lastekirjanduse Keskuses kus muuhulgas õpitakse lihtsate vahendite ja võtete abil looma laule, elektroonilisi muusikapalu ja interaktiivset heliinstallatsiooni ning kergitatakse katet DJ- ja raadiotöö saladustelt. Juhendavad Lenna Kuurmaa, Reigo Ahven jt. Lisainfo siin.

13.00-18.45 toimuvad tasuta linnalavakontserdid Nordic Hotel Forumis, Viru Keskuses, Solaris Keskuse Apollo raamatupoes ja Signature House disainimajas. TMW koduhotelli Nordic Hotel Forumi sviidis esinevad punkpoeedist elu- ja etenduskunstnik Indrek Spungin ning indierocki bändid Go Away Bird ja Frankie Animal. Solaris Keskuse Apollo raamatupoes astuvad lavale esinevad Kanada kolledžiraadio hip-hop'i tabelite valitseja Def3 ja Rootsi trubaduur Albert af Ekenstam. Lisainfo siin.

17.00 Muusikaajakirjanikud, kes on aastakümneid jälginud ja mõjutanud mõtlemist muusikast, otsivad vastuseid küsimusele, kas puhtaid žanreid ja ideoloogilisi vastandumisi tänapäeva muusikaväljal enam eksisteeribki. TMW pop-up kohvikus toimuval avalikul vestlusel osalevad popkultuuriloolane Simon Reynolds, muusikaajakirjanik Kieron Tyler ja KEXP raadio programmijuht Kevin Cole. Lisainfo siin.

18.30 Avalik vestlus «Linnamõtlejad kapist välja!» kohvikus Must Puudel. Värskeid arenguid ajapanganduse, jagamismajanduse, kogukonnaettevõtluse ja linnaruumi teenuste disaini valdkondades vaagivad teiste seas Telliskivi Loomelinnaku juht Jaanus Juss ja Eesti Pimedate Liidu juhatuse liige Jakob Rosin. Lisainfo siin.

18.00–19.00 algavad TMW õhtuse muusikaprogrammi kontsertpeod: Made in Canada ehk Kanada muusika kiirkursus Von Krahlis, Fenno Ugria ja Seto Folk lava Hopneri majas, noorteõhtu «Tuled peale!» Kultuuriklubis Kelm, Birdeye Entertainment lava klubis Sinilind, «Paranoia» õhtu KuKu kunstiklubis ning TMW avakontsert «Radio Head Rewritten» ja sellele järgnev muusikaprogramm Kultuurikatlas.

19:00 TMW muusikaprogrammi ametlik avakontsert «Radio Head Rewritten» Kultuurikatla Katelde Saalis. Kontserdil kuuleb muuhulgas valitud palu Steve Reichi teosest «Radio Rewrite». Kristjan Järvi, nüüdismuusiku Gene Pritskeri ja beatboxi maailmameistrist Bellatrixi triot saadab kontserdil tuntud Eesti muusikute kooslus Glasperlenspiel All Stars.

Pääsu avakontserdile tagab eelmüügist ostetud üksikpilet, festivali toetajapass ning delegaadipass.

Viimased avakontserdi piletid hinnaga on müügil Piletilevis.

Avakontserdi pilet tagab pääsu ka samal õhtul kell 20.00 Kultuurikatlas algavale TMW kontsertõhtule.

20.00 algaval TMW 2017 avaõhtul Kultuurikatla kahes saalis esinevad teiste seas taas Kristjan Järvi, Bellatrix ning Gene Pritsker – sedakorda sajaprotsendiliselt elektroonilise kavaga «Rip Up the Stage», samuti tuntud šoti unelmpopi meister C Duncan, Einstürzende Neubauteni asutajaliikme Alexander Hacke ja Berliini tänavareivi Love Parade kaasasutaja Danielle de Picciotto tandem, samuti uue aja põnevamaid Eesti artiste Mart Avi, Maarja Nuut jt

TMW õhtuse muusikaprogrammi kava siin.

TMW festivalipassid on läbi müüdud, õhtuste kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis.

Eelmüügist ostetud üksikpilet tagab eelississepääsu vastavale kontserdile.

TMW 2017 festivalipass tagab sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse eeldusel, et vastav klubi ei ole välja müüdud. Kui klubi on välja müüdud, toimub publiku klubisse laskmine järjekorra alusel. Nordea ja Telia klientidele kehtivad erisoodustused.

Piiratud kogus TMW 2017 toetajapasse hinnaga 150 eurot on müügil TMW veebipoes.

TMW toetajapass tagab eelisjärjekorras pääsu kõikidele TMW kontsertidele, sh TMW avakontserdile ning TMW delegaadibaaridesse ning pakub võimalust personaliseeritud  programmisoovitusteks. Nordea ja Telia klientidele kehtivad erisoodustused.

TMW 2017 delegaadipass hinnaga 295 eurot on müügil  TMW veebipoes.

Delegaadipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu 31. märtsist 1. aprillini toimuvale TMW konverentsile ja delegaadibaaridesse ning registreerunud kontaktide andmebaasile.

TMW veebipoes müügil ka konverentsi ühepäeva-passid hinnaga 125 eurot. Konverentsi ühepäevapass tagab pääsu kõikidele konverentsi paneelidele kas 31. märtsil või 1. aprillil. Konverentsi ühepäevapass ei kehti TMW muusikafestivali õhtustel kontsertidel ega teistel tasulistel üritustel.

Üha uusi maitseid ja värve omandava TMW kavas on tänavu lisaks muusikaprogrammile ja konverentsile kaasatud restoraniprogramm «TMW maitsed», vestluste sari «TMW jutud», filmiprogramm, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstiprogramm, avalikku linnaruumi avastavad ettevõtmised, piirkonna põnevaimat disaini tutvustav Disainiturg ning laste- ja noorteprogramm. Festivali siduvaks teemaks on jätkusuutlik areng ning sellega seotud valdkonnad keskkonnasäästlikkusest linnaarenguni ja kogukondade ühendamisest võrdõiguslikkuse edendamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles