Põhja-Iirimaa Coca-Cola tehase purkidest leiti inimväljaheidet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola purgid
Coca-Cola purgid Foto: GEORGE FREY/AFP/Scanpix

Põhja-Iirimaal Lisburnis asuva Coca-Cola tehase joogipurkidest leiti inimväljaheidet, mille tõttu selle tehase töö peatati ja politsei asus juhtumit uurima.

Coca-Cola firma esindajate teatel ei puuduta Põhja-Iirimaa tehase juhtum nende teisi tehaseid ja sealset toodangut, edastab belfasttelegraph.co.uk.

Coca-Cola purgid
Coca-Cola purgid Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Lisburni Coca-Cola tehase möödunud nädala öövahetuse töö katkes ootamatult, kui Saksamaalt saabunud tühjad ja joogiga täitmist oodanud purgid masinasse kinni kiilusid ning töötajad leidsid neist purkidest inimväljaheidet.

«Pidime töö katkestama ja masina uuesti töökorda seadma, selleks kulus umbes 15 tundi. Kui tavaliselt saame tühjad purgid kuskilt Ühendkuningriigist, siis nüüd saabusid need tõenäoliselt Saksamaalt,» teatas Lisburni tehase esindaja.

Ta lisas, et Euroopas liiguvad jutud põgenike kohta, kes salaja kaubaautodes pikki vahemaid läbivad ja tühje plekkpurke «käimlana» kasutavad.

«Meie jaoks oli see ebameeldiv, samas saame aru, et põgenikud on olnud keerulises olukorras. Kus need inimesed nüüd olla võivad?» küsis esindaja.

Lisburni tehase allika teatel saabusid ehmatust tekitanud Coca-Cola purgid neile ilma kaaneta, purgid kaanetatakse alles pärast seda, kui jook on sisse pandud. Nimetatud partii oleks pidanud minema müüki Põhja-Iirimaal.

Coca Cola firma Põhja-Iirimaa esindaja Amanda Grehani sõnul oleks olnud katastroof, kui need väljaheitega purgid oleks Coca-Colaga täidetud ja need oleks müüki jõudnud.

«Coca-Cola tootmine on Põhja-Iirimaa jaoks tähtis äri ja me teeme kõik, et tulevikus sellised juhtumid ei korduks. Tundub, et nüüdse juhtumiga on seotud illegaalsed immigrandid, kes peitsid end neid tühje purke vedanud veoautos ja kasutasid purke WCna,» selgitas Grehan.

Ta lisas, et põgenikke ei ole mõtet süüdistada, pigem tuleks neid aidata.

Põhja-Iirimaa politsei teatel uuritakse koostöös Coca-Cola firmaga saastunud purkide juhtumit ning senistel andmetel ei ole seal saastunud Coca-Cola tooteid müügile jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles