Elu24 Live/ Vaata järele: külas käis Põhja-Tallinn koos bändi naasnud kauni ja andeka Maia Vahtramäega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 30. märtsil kell 12 oli Elu24 Live`is külas üks Eestimaa popimaid räpipunte Põhja-Tallinn koos hiljuti bändi naasnud kauni ja andeka Maia Vahtramäega.

Kes veel ei tea, siis tõepoolest, möödunud aasta lõpus Põhja-Tallinnast lahkunud Kerli Kivilaane asemel on nüüd bändi naasnud, fännidele juba ammu tuttav, Maia Vahtramäe!

Maia sõnab, et bändist lahkus ta kunagi ka osaks saanud liigse tähelepanu pärast. «Vahel tahaks teha asju nii, et keegi teine ei näe. Kui liiga palju inimesi näeb, läheb keeruliseks,» selgitas lauljatar peale bändist lahkumist. Ka mõjus Maiale väidetavalt väsitavalt Põhja-Tallinna toonane tihe esinemisgraafik.

Foto: Promopilt

Maia alustas vahepeal soolokarjääri ja jätkab seda enda sõnul praegugi. Lisaks Maiale on oma tee Põhja-Tallinnasse taas leidnud ka Kenneth Rüütli, kes lahkus bändist 2015. aastal.

«Inimesed ja inimeste vaated on erinevad, sellega on kõik öeldud,» põhjendas Kenneth kunagi menubändist lahkudes. «Erinevad inimesed lihtsalt ei sobinud kokku seda asja tegema. Aga pole hullu, igaüks saab teha seda, mida ise tahab.»

Maia jättis bändi 2013. aastal, sest tema tervis ei pidanud lihtsalt suurele esinemiskoormusele ja avalikkuse tähelepanule vastu.

Ansambel Põhja-Tallinn. Vasakult: Kenneth Rüütli, Maia Vahtramäe Risto Vürst ja Jaanus Saks.
Ansambel Põhja-Tallinn. Vasakult: Kenneth Rüütli, Maia Vahtramäe Risto Vürst ja Jaanus Saks. Foto: Sander Sisask

Loomulikult jätkavad bändis endiselt Jaanus Saks, Risto Vürst (kes samuti vahepeal ära käis) ning Kaspar Raudkivi.

Bändi ninamees Jaanus Saks ütleb, et omavahel suheldes ja arutades on leitud motivatsioon luua koos uut muusikat ja jätkata Põhja-Tallinna bändi tegevust . «Koosseis on suuresti selline nagu «Per Aspera Ad Astra» albumi ilmumise ajal, samas muusika kõla ja suund on täiesti uus ja värske.»

Foto: Laura Oks / Postimees

Bänd on viimase ajal stuudios palju tööd teinud ja valmimas on hulk uusi lugusid

«Oleme aastatega palju juurde õppinud ja omandanud, kõik oleme küpsemad ja targemad,» räägib Jaanus Saks. «Elul on omad eesmärgid ja keerdkäigud, kõik oleme teinud omi valikuid, mis on meid tänaseks taas ühe katuse alla toonud,» lisab ka Maia Vahtramäe. «Ja nagu üks sõber kord ütles: Kui poleks kurbi lahkumisi, ei oleks ka rõõmsaid taaskohtumisi.»

«Praegune koosseis ja sünergia tundub, kui unistuste bänd, igaüks on tugev ja karastunud isiksus, kes suudab enda poolt panustada tohutult palju bändi muusikasse. Kindlasti ilmub tulevikus ka erinevaid soolo- ja koostööprojekte, ning kõik jätkavad ka enda muusikalise eneseotsinguga.»

Maia Vahtramäe ja Risto Vürst
Maia Vahtramäe ja Risto Vürst Foto: Viktor Burkivski

«Üritame võtta asja rohkem kaalutletult ning organisatoorselt läbimõeldult, pea ees tulle enam ei torma ja katsume võtta rahulikumalt, iga uus lugu ja peatükk korraga,» lisab Risto Vürst.

«Samas loominguga võtame vabamalt ja üritame katsetada erinevate uute produtsentide ja pillimeestega, leidmaks lugusid, mis pakuvad ka endale uut ja huvitavat. Oleme palju pingutanud ja musta tööd teinud, et oleks olemas kõik võimalused uue muusika loomiseks.»

Uus singel «Jäägu nii» on bändi uus ja särtsakas lugu koostöös noore ja andeka produtsendi Siim Ilvesega.

Lugu sündis salvestussessioonide perioodil, mil keskenduti stuudios uue muusika loomisele. Loobudes mitmetest kontserditest ja avalikest esinemistest, pühendati võimalikult palju aega uuele loomingule.

Lugu räägib tõusudest ja mõõnadest, sellest ühest kordumatust elust, ereda leegiga põlemisest, tehtud vigadest ja nendest õppimisest - bändi liikmete jaoks väga isiklikud läbielamised ja mõttesähvatused, millega samastuvad kindlasti ka paljud kuulajad.

2017 tõotab bändil tulla töine ning ees on ootamas mitmed uued ja huvitavad projektid.

Põhja-Tallinna esimene singel «Lähen ja tulen» ilmus viis aastat tagasi, selle ajaga on bänd Eesti muusikamaailmas kõvasti kanda kinnitanud ning pälvinud ka palju erinevaid auhindu. 

Foto: Erakogu

Elu24 Live`is oli kohal seekord ka World Class Estonia baarmenide võistluse korraldaja Andrei Kazakov, kes valmistas külalistele imemaitsvaid kokteile.

Tema tehtud kokteilide retseptid:

Kokteil Bravuuritarile, Vientamese Lemonade 

Johnnie Walker Red Label 4cl

Mango siirup 2cl

Sidrunimahl 2cl

Fever Tree Ginger ale 20cl

Segada suures veinipokaalis rohke jääga, kaunistada laimilehtedega. 

Kokteil Põhja-Tallinna poistele, The Godfather 

Johnnie Walker Black Label 4cl

Amaretto DiSaronni 3cl

Segada viskipokaalis rohke jääga, kaunistada apelsinikoorega

Alkoholivaba kokteil Maiale, Peach Sour 

Johnnie Walker Blenders Batch 4cl

Virsikupüree 2cl

Sidrunimahl2cl

Munavalge 1tk

Segada sheikeris, serveerida coupe pokaalis ilma jääta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles