Raamatuväide: Hollywoodi staar Lana Turner mõrvas oma kallima ja lavastas alaealise tütre süüdi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lana Turner ja ta tütar Cheryl Crane (vasakul)
Lana Turner ja ta tütar Cheryl Crane (vasakul) Foto: Personalities/Scanpix

USAs ilmub aprillis raamat «Lana Turner: Hearts and Diamonds Take All», milles väidetakse, et kunagine Hollywoodi staar Lana Turner tappis oma armukese ja tegi oma alaealisest tütrest patuoina.  

Raamatu Lana Turnerist, kes suri 1995. aastal, kirjutas ameeriklasest ajaloolane Darwin Porter, kelle andmete kohaselt oli kunagine tuntud seksisümbol tegelikus elus külmavereline mõrvar, edastab Daily Mail.

Lana Turner
Lana Turner Foto: War/Scanpix

Kaheksa korda abielus olnud Turneri sõpruskond koosnes tema kaliibriga tähtedest, ärimeestest ja poliitikutest.

Lana Turneri elu kõige saatuslikumaks meheks peetakse maffiabossi Johnny Stompanatot, nende suhe algas 1957. aasta alguses ja lõppes 1958. aasta aprillis mafiooso surmaga.

Los Angelese politsei foto tapetudJohnny Stompanatost
Los Angelese politsei foto tapetudJohnny Stompanatost Foto: Personalities/Scanpix

Stompanato surmas süüdistati Turneri 14-aastast tütart Cheryl Crane’i, kuid tegelikult võis olla Turner see, kes armukese tappis, kuna leidis ta oma tütrega voodist.

Politseinik uurimas Johnny Stompanato surnukeha
Politseinik uurimas Johnny Stompanato surnukeha Foto: Personalities/Scanpix

Porteri andmetel pussitas Turner kallimat kõhtu ja noale jäeti tütre kui oletatava mõrvari sõrmejäljed. Turner rõhutas hiljem, et tütar pussitas meest tema ja enda kaitseks. Turneril oli kohtus tugev kaitsemeeskond ning teismelisest Crane’ist sai patuoinas ja ohver ning ta oli sunniviisiliselt ka psühhiaatriahaiglas. 

Lana Turner ja ta tütar Cheryl Crane (vasakul)
Lana Turner ja ta tütar Cheryl Crane (vasakul) Foto: Personalities/Scanpix

Turner tunnistas politsei ülekuulamistel, et tal tekkis Stompanatoga tüli ning mees ähvardas teda ja ta tütart noaga. Alaealine Crane oli kolm kuud noortevanglas, kuid ta ei pidanud kohtu ette astuma, ta hooldusõigus anti Turneri emale.

Porteri teatel paljastas juhtumit uurinud kriminaalpolitseinik Fred Otash enne surma 1992. aastal, et ta muutis Turneri korterist leitud tõendeid koos staari advokaadi Gerry Geisleriga.

Raamatu  kohaselt teatas Otash, et puhastas mõrvarelvaks olnud noa Turneri sõrmejälgedest ja pani sinna ta tütre sõrmejäljed.

Ka Turneri pereliikmete teatel olevat Lana neile öelnud, et tappis armukese ja hiljem aitasid mitmed inimesed seda tal varjata.

Turneri advokaadi Geisleri meenutuste kohaselt nägi kuriteopaik välja, nagu seal oleks veristatud siga, kuid politsei teatel see nii ei olnud. 

Lana Turner ja ta advokaat Gerry Geisler
Lana Turner ja ta advokaat Gerry Geisler Foto: Personalities/Scanpix

Porteri sõnul hakkas USA kõmumeedia kohe pärast mafiooso surma 1958. aastal kirjutama, et Lana Turner tappis mehe vihahoos, kuna mees ja ta tütar seksisid.

Geislerit ja Otashi süüdistati tõendusmaterjali hävitamises, kuid need süüdistused võeti tagasi, kuna Otashil oli valgustkartvat materjali Los Angelese politseijuhi kohta. Need andmed oleks võinud kõrgel kohal olnud politseiniku karjääri hävitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles