Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik selgitab: ka meie, politseinikud, mälestame kõiki küüditatuid (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsiküüditamise aastapäev Vabaduse väljakul.
Märtsiküüditamise aastapäev Vabaduse väljakul. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Nädalavahetusel juhtus üks ebameeldiv vahejuhtum Kohtla-Järvel, kus märtsiküüditamist mälestati tänavu esimest korda. Nimelt tuli korraldaja üllatuseks kogunemisele politseinik, kes küsis temalt allkirja, teadmata, mis üritusega tegu.

Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik selgitab:

Laupäevasesse TV3 uudislõiku on jõudnud äärmiselt kahetsusväärne arusaamatus, mis heitis politseile põhjendamatult halba valgust. Märtsiküüditamine on jätnud sügava jälje kogu eesti rahvale. Ka meie, politseinikud, mälestame kõiki küüditatuid, kelle hulgas oli ka meie endi kolleege.

Oleme vestelnud politseiametnikuga, kellele uudises viidati ja tema sõnul arusaamatust märtsiküüditamise teemal ei olnud. Politseiametnik saabus küüditamise mälestusüritusele eesmärgiga koosolekuteatele korraldaja allkiri võtta. Selle ürituse toimumine oli Politsei- ja Piirivalveametiga kooskõlastatud ja politseinikud olid ürituse toimumisest teadlikud.

Politseiniku saabudes sõnavõtud kestsid ning politseinik ootas, et mitte üritust häirida. Ürituse korraldaja, 71-aastane proua, pöördus ise politseiniku poole ja allkirjastas teatise. Küsimusele, kas noor ametnik teab, mis päevaga on tegu, vastas patrullpolitseinik jaatavalt.

Korraldaja andis ametnikule teada, et ka temal on võimalik küünal süüdata, millest ametnik vabandades ära ütles ja seejärel lahkus. Patrullpolitseiniku sõnul ei olnud nendevahelises vestluses ühtegi ebakõla. Samuti ei puutunud ametnik kordagi kokku uudislõigus juhtunut kommenteerinud Lembit Pritsuga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles