Islamiriigi vastu võitlev inglanna süüdistab Briti julgeolekuteenistust tema pere ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisvõitleja
Naisvõitleja Foto: DELIL SOULEIMAN/AFP/Scanpix

Ühendkuningriigi Liverpooli ülikooli endine matemaatikaüliõpilane ja pangatöötaja Kimberley Taylor on esimene inglannast vabatahtlik, kes liitus möödunud aastal kurdi naiste üksusega, et võidelda äärmusrühmituse Islamiriik vastu.

Blackburnist pärit 27-aastane Taylor süüdistab nüüd Briti julgeolekuteenistust (MI5), et agendid ahistavad ta perekonda, konfiskeerides neilt sülearvutid ja nutitelefonid, edastab The Telegraph.

Naine andis intervjuu BBCle, milles sõnas, et ta vanemad jäid oma sülearvutitest ja mobiiltelefonidest ilma üks kuu tagasi ja julgeolekujõud ei ole neid seadmeid vanematele tagastanud.

Taylor lisas, et ta ema, isa, kasuisa ja õde ei tunne end pärast terrorismivastase politsei külaskäiku turvaliselt.

«Kuna mu perelt võeti minuga suhtlemiseks vajalikud seadmed, siis ei ole me saanud suhelda ning nende mure minu turvalisuse pärast on suur. Samuti kardavad nad enda julgeoleku pärast, kuna äkki neid võidakse seostada millegi seadusevastasega,» jätkas inglanna.

Taylor liitus möödunud aasta oktoobris kurdi naiste võitlusüksusega ja on alates sellest pidanud Süürias Raqqas Islamiriigiga lahinguid.

Inglannat võib kodumaale naastes oodata ees arreteerimine, sest politseil on õigus Süürias sõdinud ja Ühendkuningriiki naasnud üle kuulata.

Enne Taylorit läksid Süüriasse Islamiriigi vastu võitlema mitmed briti mehed, kaasa arvatud 20-aastane Ryan Lock, kes Briti välisministeeriumi andmetel hukkus möödunud aasta detsembris Raqqas peetud lahingus.

Talor, kes kasutab võitlejanime Zilan Dilmar, sõnas et ta üritab end iga hinna eest elus hoida, sest tal on seal veel palju teha.

Kurdi naisvõitlejad
Kurdi naisvõitlejad Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles