Londoni linnapea ei reageerinud Donald Trump Jr kriitikale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadiq Khan
Sadiq Khan Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Londoni linnapea Sadiq Khan langes USA presidendi Donald Trumpi poja Donald Trump Jr kriitika alla, kuid linnapea Khani sõnul on tal Londoni rünnaku järgselt paremat teha kui kriitikale vastata.

Khan teatas, et ta ei reageeri Donald Trump Jr poolt Twitteris avaldatud kriitikale, milles ameeriklane tõi esile tema poolr möödunud aastal öeldu, edastab The Independent.

«Ma ei kavatse Donald Trump Jr tviidile vastata, sest viimase 24 tunni jooksul on märgatavalt tähtsamaid asju, millega tegeleda tuleb,» teatas linnapea.

Sadiq Khan
Sadiq Khan Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi kõige vanem poeg viitas oma tviidis kuus kuud tagasi Khani poolt öeldule, et terrorirünnakud on osa tänapäeva suurlinnade elust.

«Kas see on mingi nali?! Londoni linnapea arvates on terrorirünnakud osa suurlinna elust,» kommenteeris Trump Jr, viidates samas Khani varasemale väljaütlemisele.

Donald Trump Jr
Donald Trump Jr Foto: JEFF VINNICK/AFP/Scanpix

Khan sõnas 2016. aasta septembris, et suurlinnad peavad olema terrorirünnakuteks valmis ja ta teeb kõik, et tema linn London oleks turvaline.

Trumpid toetajad jagasid agaralt pärast Westminsteri silla rünnakut Trump Jr tviiti Khani ütluse kohta.

Londoni linnapea andis CNNile intervjuu, milles ei maininud Trump Jr tviiti, vaid keskendus Londoni rünnakule ja sellele järgnenule.

 «Tean, milline on ohutase Londonis ja mujal Ühendkuningriigis, see tähendab, et selliste rünnakute võimalus on suur. Terroriste ei huvita, kas nad panevad oma julmad teod korda New Yorgis, Londonis, Pariisis, Brüsselis, Istanbulis või Madridis, nende eesmärgiks on kahjustada meie kogukondi, kus inimesed elavad sõbralikult,» lausus Khan.

Linnapea jätkas, et pärast Londoni rünnakut üritatakse võimalikult kiiresti tavapärane elurütm taastada ja just see ärritab terroriste.

«Ma ei luba terroristidel londonlasi kahte leeri jagada ja meie elulaadi hävitada. Seda ei juhtunud minevikus, ei juhtunud nüüd ega juhtu ka tulevikus,» teatas linnapea.

Khan esines ka BBC saates «Today», milles ta samuti ei vastanud Trump Jr kriitikale. Ta selgitas viitega möödunud aasta septembris öeldule, et terrorism ei ole mitte kunagi aktsepteeritav.

Trafalgari väljakul hukkunute mälestamise korraldanud Khani sõnul on London homogenne linn, kus erinevat päritolu ja erinevate uskude esindajad elavad sõbralikult koos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles