Rünnaku ajal sillalt Thamesi hüpanud naine on rumeenlanna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Westminsteri sild
Londoni Westminsteri sild Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images/Scanpix

Eile leidis Ühendkuningriigi pealinnas Londonis Westminsteri sillal aset terrorirünnak, milles ründaja sõitis autoga jalakäijatele otsa ja pussitas ühe politseiniku surnuks.

BBCl ja Reutersil on video, millel on näha rünnaku ajal inimest sillalt alla Thamesi jõkke hüppamas.

Daily Maili andmetel oli allahüppajaks 29-aastane rumeenlanna, arhitektina töötav Andrea Cristea, kes on Londonis koos oma kihlatu, insener Andrei Burnaziga puhkamas.

Vetelpääste päästis naise, kes sai raskelt vigatada ja ta on haiglaravil.

Cristea tuli Londonisse tähistama ka oma sünipäeva, ta saab 24. märtsil 30-aastaseks.

Cristea ja Burnaz olid eile kella 14.40 paiku Londoni Westminsteri sillal, kuhu ootamatult sõitis kahe pussnoaga varustatud ründaja oma autoga.  Oletatavalt  päästis naine end auto rataste alla sattumisest sillalt alla hüppamisega, kuid ta võis ka ehmatuse tõttu kukkuda. Burnazil tekkis rünnakus jalaluumurd.

Briti politsei arreteeris juhtunuga seoses Londonis ja Birminghamis seitse inimest.

Rumeenia välisministeeriumi pressiesindaja Paul Ciocoiu sõnas meediale, et Londonis toimunud rünnakus said kaks Rumeenia kodanikku vigastada, kellest üks on naine, kes kukkus sillalt alla ja ta päästeti ning ministeerium teavitas sellest ta perekonda.

Ta lisas, et kui sillalt kukkund naise perekond vajab Ühendkuningriigis konsulaarabi, siis ministeerium abistab neid.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles