Pilk peale! Svjata Vatra solist hüppas video nimel jääauku!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra
Svjata Vatra Foto: Andreas Martin Reili

Svjata Vatra filmis jäisel Viljandi järvel video “Letila Zozulja”!

Kevadisel pööripäeval toob Svjata Vatra välja spontaanselt sündinud talvemuinasjutu: ühel külmal veebruaripäeval, kui puud olid härmas ja järv paksu jääkaane all, filmis ansambel tõeliselt põhjamaise video. Mõte sai alguse bändi eestvedaja Ruslani koduakna vaatest maalilisele Viljandi järvele. Sotsiallmeedia kaudu saadi kahe päevaga kokku videomeeskond ja võttepäeva hommikul taevas olnud udu hajus. Video filmiti 15-kraadises külmas. Kaasatud oli järvejääle maanduv väikelennuk ning kogu lugu lõppes bändi liidril Ruslanil jääauku hüppamisega.

Originaalis mitmehäälne ukraina rahvalaul inspireeris muusikuid kokku sulatama mitmeid stiile: folk, rock, funky, indie ja kasutama ukraina okariinat (zozulja) koos parmupilliga. Ajatu rahvalaul räägib keerukast armastusloost, kus armukolmnurka lahendades peab silmas pidama, et hoole ja armastuseta ei jääks lapsed ning elu läheks väärikalt edasi. 

Video “Letila Zozulja” põhjamaiselt karge loodus ja kuumad ukraina rütmid sulatavad jää iga vaataja südames!

Svjata Vatra on pühendumise ja sädemega teinud muusikat juba 12 aastat, välja andnud 5 CD-d ja 1 DVD Viljandi folgi kontserdist.

Svjata Vatra esitleb videot suurel ekraanil 25. märtsil Tartus Athena Keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles