Riigi Teataja otsing pakkus Savisaart solvava lause

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lause Riigi Teataja otsingus
Lause Riigi Teataja otsingus Foto: Internet

Eesti riigi ametliku väljaande otsing pole Tallinna linnapea Edgar Savisaare suhtes just leebe, sest kirjutades otsingukasti sõna «Savisaar», tuli esimese vastena esile meeri solvav lause.

Lause «Savisaar on pede» ilmus valikvariandina, kui paremal ülanurgas olevasse kasti sisestati otsingusõnana «savi» või ka «savisaar».

Praeguseks on lause eemaldatud. Samas on võimalik sõna «Edgar» sisestades saada lause «Edgar on tore onu».

Justiitsministeeriumist öeldi, et otsingusõnad sisestatakse Riigi Teatajas kasutajate poolt ja need jäävad tõepoolest otsimootori mällu.  

«Hetkel on otsisõnade salvestamine peatatud,» sõnas Valdek Laur avalike suhete talitusest. «Ministeerium on teadlik probleemist, et inimesed võivad sisestada ka piinlikke sõnu ja lauseid ning vastavad muudatused on juba mitu kuud ettevalmistamisel – tulevikus saab otsisõnade salvestamise loogika olema selline, et salvestatakse vaid need sõnad, mille alusel otsitulemused saadakse.»

Riigi Teataja on Eesti riigi ametlik väljaanne, mille esimene number ilmus 27. novembril 1918. Riigi Teatajat annab välja Riigikantselei.

Riigi Teatajas avaldamisest alates arvestatakse õigusaktide jõustumist. Näiteks jõustuvad seadused 10 päeva pärast avaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles