Iiri kohvi challenge üks kohtunikest, Ott Kiivikas tunnistab, et kulturismis ja fitnessis on palju kohvitarbijaid.
Võistlejate ülesandeks on valmistada Iiri kohvist oma «twist» ehk enda nägemus Iiri kohvist, igat kokteili hinnatakse individuaalselt ning kohtunikud valivad välja parima. Võistlust hindavad lisaks mitteasjatundjast Otile veel neli kohtunikku, kelleks on Iiri kohvi tegemise maailmameistrid Helger Aava ja Marta Piigli, Eesti üks parimaid baarmeneid, Butterfly omanik Kristo Tomingas ja Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni president Margit Kikas. Oti ülesandeks on hinnata kokteile baarikülastaja vaatevinklist.
Ott, oled sedapuhku žüriis, kus peab hindama kohvi maitset? Kas tõesti oled pädev kohviekspert?
Jah, mind kutsuti ja olin meelsasti nõus. Üritustega on nii, et mind kutsutakse sageli, kuid ma kahjuks igale poole jõua. Aga mulle meeldivad uued väljakutsed, mis avardavad ka silmaringi. Olen igapäevane kohvitarbija, muidugi mitte Iiri kohvi tarbija, aga ega ma päris täiskarsklane ka pole. Kõrretäis kohvi koos alkoholiga sisse tõmmata on lubatud, ja miks mitte seda väljakutset siis vastu võtta.
Kui rääkida igapäevasest kohvitarbimisest, siis kas enne võistlusperioodi see sul siiski muutub?
Kui kohvile siirupit või suhkrut mitte lisada, siis kohvi energeetiline sisaldus teab mis suur pole. Kalorisisalduse piiramine peaks tulema siis, kui ma armastan koorega kohvi ja panen sinna kolm lusikat suhkrut — siis võiks ju piiramisest rääkida, õigemini lisandite piiramisest, sest kohv iseenesest võistlustele mõju ei avalda. Pigem vastupidi, kulturismi ja fitnessi maailmas on kohv väga popularne jook, ja inimene, kes on energeetilises defitsiidis, joob seda, kusjuures põhjendus on lihtne — kui sa toidust piisavalt energiat ei saa, muutud üldjuhul väsinuks, midagi on organismis puudu.