Video: lennureisija sai süttinud kõrvaklappide tõttu kannatada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvaklappide süttimise tõttu kannatada saanud naine
Kõrvaklappide süttimise tõttu kannatada saanud naine Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hiinast Pekingist Austraaliasse Melbourne’i lennanud naisel süttsid lennu ajal kõrvaklapid, mille tõttu ta nägu ja käed vigastada said.

Naise sõnul oli ta lend kestnud kaks tundi, kui järsku käis pauk ja kõrvaklappides oli leeke, edastab The Telegraph.

«Liigutasin pead ja tundsin kõrvetavat tunnet, sain aru, et seda tekitasid kõrvaklapid, viskasin need lennuki põrandale. Oli näha leeke ja suitsu,» teatas naine hiljem Austraalia transporditurvalisuse ametile.

Naise sõnul üritas ta kõrvaklappidele astumisega leeke kustutada, kuid stjuardessid reageerisid kiiresti juhtunule ja valasid neile vett. Siis pandi kõrvaklapid veel veeanumasse.

Naise teatel olid kõrvaklapid sulanud ja põlemisjälg oli lennuki põrandakattes näha.

Austraalia transporditurvalisuse ameti uurimise kohaselt võis põleng tekkida reisija kõrvaklappidekomplekti liitiumioon patareide tõttu ning selliste patareide, kuid ka akudega on viimastel aastatel lennukites mitmeid intsidente ette tulnud.

Möödunud aasta oktoobris tekkis suits lennureisija kohvris kui seda laaditi lennufirma United Airlines lennule. Uurimine näitas, et tegemist oli elektroonilise seadmega, millel oli liitiumioon aku.

Möödunud aasta mais märkas Austraaliast Sydneyst USAsse Dallasesse lennanud lennuki meeskond pardal suitsu ja jällegi ilmnes, et selle põhjustas elektrooniline seade, mis kuulus istmel F19 istunud äriklassi reisijale. Nimelt pillas reisija kogemata oma nutitelefoni istme vahele ja see mõjutas telefoni akut, mis plahvatas ja süttis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles