Vau! Muusik Helina Risti on ka andekas ehtekunstnik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Helina Risti on ka andekas ehtekunstnik
Muusik Helina Risti on ka andekas ehtekunstnik Foto: Fibit

Peamiselt lauljana tuntust kogunud Helina Risti on ka andekas ehtekunstnik ja stilist. Helina Risti suhtub enda sõnul ehetesse suure austusega ning ei karda nendega eksperimenteerida.

Foto: Ardo Kaljuvee

Viru Keskuse moesündmuse FIBIT raames stiliseeris Helina ainulaadset ehtemoeetendust, mille keskmes on aksessuaari rollist julgelt väljaastunud ehted ning kus muusikalise etteastega üllatas Hannaliisa Uusma.

«Ehteid moeshowl presenteerida on alati paras väljakutse. Tavaliselt näeme neid laval pigem riietust toetavate aksessuaaridena, aga ehted on palju enamat – sageli kõneleb ehe oma kandjast isegi rohkem kui rõivad,» räägib Helina. 

«Sellist ehte enda karakterit esile tõstvat vaatemängu võisiki näha hiljutisel FIBITi Goldtime’i erietendusel. Traditsioonilisest moeshowst oli asi kaugel, kuna modellideks olid meil imeilusad plastiliselt liikuvad moderntantsijad.»

«Etendus oli nagu varjude ja siluettide mäng, ülistus ehetele ning nende sügavama poole, mis sära ja edevuse loori all varjub, esile tõstmine,» kirjeldas Helina.

Foto: Ardo Kaljuvee

Enda ehtelaekasse teeb Helina väga teadlikke valikuid, otsides seda õiget tunnetust ja silmapaistvust.

«Kannan igapäevaselt hõbedast filigraansõrmust, mille ümmargune tsentraalmuster on ühtaegu nii rahustav kui ka inspireeriv nagu mandala. See on antiikne pärand perekonna ehtekarbist ning saanud osakeseks minust. Ma jumaldan ehteid. Igapäevaselt ma väga palju neid ei kanna, kuid kui seda teen, siis valin neid väga teadlikult. Minu ehtekarbis on üldiselt suured ja julged ehted. Kuna laulan ka bändis Zebra Island, siis laval esinemiseks vajan midagi suuremat ja silmapaistvamat.»

Foto: Viktor Burkivski

Helina leiab, et ehete kandmiseks pole sugugi vaja oodata erilist sündmust.

«Vaja on lihtsalt seda õiget tunnet. Lähen meeleldi oma suurte smaragdroheliste kõrvarõngastega ilusal kevadpäeval välja või sädelevate 50ndate aastate vintage kõrvarõngastega lapsele lasteaeda järele. Mõni päev just seda vajabki - õiget ehet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles