Jana Hallas: need asjad, mis minule meeldivad, võivad paljudele kaugeks jääda

Meisi Volt
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stilist ja laulukirjutaja Jana Hallas.
Stilist ja laulukirjutaja Jana Hallas. Foto: Meisi Volt

Laupäeval toimus Sarapuu Kirbukas Tallinnas moekas ostupidu, kus tuntud naised oma kappi seisma jäänud hilbud müüki panid. Teiste seas oli kohal ka tuntud stilist ja disainer Jana Hallas.

Jana Hallas tõdes Elu24-le, et pole varem oma riideid niimoodi müünud, kuid on sellega varem seotud olnud heategevuslikel eesmärkidel. Stilisti sõnul on selline moepidu vahva, sest saab kohtuda toredate inimestega ja taaskasutus on igati teema. «Kui ma räägin oma garderoobist, siis ma olen suur taaskasutaja,» rääkis Hallas, et mööda taaskasutuspoode ja kirbukaid ta ise väga ei käi.

«Ma arvan, et kui midagi leida, siis sa vist pead tõesti hoidma kogu aeg kätt pulsil,» lisas naine, et tal on tunne, et tõeliselt vinged vintage-asjad on ilmselt juba otsa saamas. Hallas ise kannaks meelsamini 60ndate ja 70ndate hõngu riideid, praegu moekad 80ndad ja 90ndad niiväga aga peale ei lähe. «Need asjad, mis minule meeldivad, võivad paljudele kaugeks jääda, mul on selline natukene erilisem suhtumine.»

Blogi Stellariumi ostupidu Sarapuu kirbukas, Jana Hallas
Blogi Stellariumi ostupidu Sarapuu kirbukas, Jana Hallas Foto: Meisi Volt

Hallas pani kirbukal müüki ehedad tumedad 90ndate stiilis platvormsaapad, mis on taas kuum moekaup. «Ma hakkasin juba teismeeas omale asju disainima ja ümber tegema. Midagi suurt saada ei olnud, aga loovus ju oli ja mõte töötas,» rääkis stilist, et tema peres ei ole olnud õmblejat ja stilisti, aga ta on inspiratsiooni saanud iseenda loomusest.

Blogi Stellariumi ostupidu Sarapuu kirbukas, Jana Hallas
Blogi Stellariumi ostupidu Sarapuu kirbukas, Jana Hallas Foto: Meisi Volt

Kas üldse tasub trendidega kaasas käia ja julgemalt riietuda? «Kui inimesele ikka miski ei sobi, siis ta ei pea seda kandma. Inimene peab tundma end vabalt ja mõnusalt, see asi ei pea olema väga moodne ja trendikas, mida ta kannab,» julgustab Hallas kandma seda, milles tunneb inimene end iseendana. «Sa ei saa nii, et paned stilistina kellegi vägivaldselt riidesse ja siis ta mõjubki tegelikult naeruväärsena. Siis see ongi naljakas, sest ta tunneb end halvasti ja see kiirgab temast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles