TFW/ Galerii ja video! Tallinn Fashion Week avapauguks on Wear-Arts ja kunstipidu moekeskuses Defitsiit

Meisi Volt
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadise Tallinn Fashion Weeki avab kolmapäeval, 15. märtsil uus, kunsti ja moodi ühendav bränd Wear-Arts, kelle show toimub moekeskuses Defitsiit, aadressil Koidu 122. Vaata videost, kuidas kollektsioon valmis!

Wear-Arts on bränd, mis kiirgab armastusest kunsti ja eeskätt just Eesti kunsti vastu - just sel põhjusel on brändi uue kollektsiooni fookuses legendaarsed Eesti kunstnikud Jüri Arrak, Maarit Murka ning Leonhard Lapin. Moeeetendus, mis kolmapäeval moepubliku ette jõuab, juhindub vabadusest, noorusest, moest ja kunstist ning selle taga on vinge punt Eesti Kunstiakadeemia moedisainereid, kes toovad lavale midagi, mida siinne moepublik varem näinud ei ole.

TFW 2017 kevad: Wear-Arts
TFW 2017 kevad: Wear-Arts Foto: Liisa Luts

"Olen eriliselt üllatunud sellest, kui hästi ja moodsalt tõlgendasid noored disainerid kunsti perspektiivi. Need lõiked on kui laserterad, mis kannavad edasi kunstnike töid ja mõtet," kommenteerib brändi Wear-Arts looja Mari Martin. "Mood on kui lõuend, mis toob kunsti inimese teadvusele lähemale ning kannab seda seejärel ka edasi."

TFW 2017 kevad: Wear-Arts
TFW 2017 kevad: Wear-Arts Foto: Liisa Luts

Wear-Artsi värske kollektsiooni "The Art Club" autoriteks on Mari-Ly Kapp, Kertu Kivisik, Kaia Kuusmann, Sandra Luks, Sirli Pohlak, Pamela Põld, Kerttu Reinmaa, Eliise Saar ja Aleksandra Tšusovljanova (Närjänen).

Pärast esitlust jõuab kollektsioon aga müügile peagiavatavasse moeplatvormi www.pre-o-porter.com. Selle veebimüügi keskkonna kaudu on kollektsiooni võimalik tellida enne selle ametlikku tootmist ja magusa soodushinnaga. Toode jõuab tellijani ühe kuu jooksul.

TFW 2017 kevad: Wear-Arts
TFW 2017 kevad: Wear-Arts Foto: Liisa Luts

Lisaks avatakse moekeskuses Defitsiit ka kunstinäitus ja -müük, kus on välja pandud mitmete Eesti kunstnike tööd: näitusel on esindatud Jüri Arrak, Maarit Murka, Leonhard Lapin, Toomas Kuusing, Kamille Saabre ja Toomas Altnurme. 

"Kindlasti plaanime Eesti kunsti ja kunstinäituseid jääda esitlema ka edaspidi, nii et Defitsiidist saab kindlasti kunstihuviliste sihtpunkt," sõnab Mari Martin.

Wear-Arts on moodi- ja kunstimaailma ühendav moebränd, mille põhiideeks on tuua kunst inimesele lähemale ning propageerida kunsti autoriõiguste kasutamist moedisainis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles