Eesti DJ-paremik koguneb täna Clazzi infotunnile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti DJ-paremik koguneb Clazzi infotunnile.
Eesti DJ-paremik koguneb Clazzi infotunnile. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 17.märtsil toimub Tallinnas jazz-klubis Clazz Red Bull Music Academy infotund, kuhu on populaarses suhtlusvõrgustikus oma kohaletuleku kinnitanud sellised Eesti muusikatalendid nagu Madis Nestor, DJ Quest, DJ Critikal, Kallervo Karu, DJ Dzheimz, Sander Mölder, Kert Klaus, Tom Lilienthal jt.

Igal aastal ootab Akadeemia umbes 45 omas žanris ilma teinud muusikut, heliloojat, DJ-d, produtsenti, plaadifirma omanikku, promootorit või raadiohäält jagama oma teadmisi osalejatega. Möödunud kümne aasta jooksul on Akadeemia "õppejõududeks“ olnud üle 500 kõige mõjukama tegija muusikaäris, kellel kõigil on olnud öelda oma oluline sõna moodsa muusika kujunemisel.

Eestist on varem akadeemiasse osalema pääsenud Dave Storm (Berliin 1998), Kaur Kareda (Cape Town 2003), DJ Quest (Seattle 2005), Mr. Nestor (Barcelona 2008) ja Ki En Ra (Barcelona 2008).

Üle maailma toimuvate infotundide eesmärk on tutvustada 2011 aasta sügisel toimuvat Red Bull Music Academy’t, mis on kuu aega kestev muusikakool ja hõlmab erinevaid koolitusi, workshoppe ja stuudiosessioone oma ala absoluutsete tippude ja pioneeridega.

Umbes kuu aja pikkuse perioodi vältel jagatakse teadmisi kõigis moodsat muusikat puudutavates valdkondades, kaasaarvatud muusikaajalugu, tootmine/produktsioon, tehnoloogia, äri jms. Lisaks koolitustele ja workshop’idele osaletakse stuudiosessioonidel, ülesastumistel klubides ja raadios. Kuhjaga inspiratsiooni, uusi mõttekaaslasi üle maailma, muusikaelamused ja kogemustepagas, mida pole võimalik kuidagi teisiti ega kuskil mujal omandada. Ja seda kõike osalejatele tasuta!

Möödunud 12 aasta jooksul on akadeemia "õppejõududeks“ olnud üle 500 kõige mõjukama tegija muusikaäris, kellel kõigil on olnud öelda oma oluline sõna moodsa muusika kujunemisel.

Lisaks stuudioajale on akadeemias loengud, kus osalejatel avaneb võimalus küsida maailma tippudelt kõike, mis neil hetkel pähe tuleb. Akadeemia tuntuimateks külalislektoriteks on läbi aegade olnud Brasiilia rahvusikoon Gilberto Gil, Hip-Hop’i kuningas Bun B. MPC arhitekt ja esimese digitaalse trummikomplekti leiutaja Roger Linn ning maailma esimese polüfoonilise süntesaatori leiutaja Tom Oberheim.

Tallinnas jazz-klubis Clazz toimuval RBMA infopäeval vastab küsimustele akadeemia lektor, muusikageenius, produtsent, helilooja ja pianist Mark de Clive-Lowe, kes annab näpunäiteid produktsioonitehnikast ning tutvustab oma ainulaadsete live-esinemiste telgitagusteseid. Temaga liitub akadeemia vilistlane DJ Quest (2005), kes tutvustab lähemalt kandideerimisprotsessi.

Kohe pärast akadeemiapäeva võib oma tantsukingad läikima lüüa, sest seejärel asuvad vägesid juhatama DJ Quest ja Madis Nestor ning peaesineja Mark de Clive-Lowe’ga liitub selleks ainulaadseks etteasteks Briti vokalist Sharlene Hector (Basement Jaxx / Reel People).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles