Ökokratt tiivustab müra uurima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti ja kõrvaklapid.
Sülearvuti ja kõrvaklapid. Foto: Egert Kamenik/Arvutimaailm.

MTÜ Ökokratt on välja kuulutanud müra uurimustööde konkursi, et teadvustada müra kahjulikku mõju tervisele ja loodusele ning otsida selle ennetamise võimalusi.

Konkursil võivad osaleda nii koolinoored kui tudengid, kellelt oodatakse uurimustöid kokkupuudetest häiriva müraga, oma kogemustest müra vastu võitlemisel või hoopis müra kannatamisel, müra mõjust suutlikkusele ja sooritusvõimele. Näiteks milline müra on seda kasvatanud või kahandanud.

Uurimustöö tuleb esitada hiljemalt 1. oktoobriks. Parimad uurimistööd selgitatakse välja 30. oktoobriks ja nende autorid kannavad oma tööd ette novembris toimuval konverentsil.

Võitjaid autasustatakse stipendiumifondiga. Esemeliste auhindadega premeerib OÜ Coomor Kaubandus uurimistöid, mis käsitlevad kõrvaklappe ja nende tekitatavat müra kui ka nende abil müra vähendamist. Kolme parimat premeeritakse veel Sennheiseri elektrooniliselt müra summutavate kõrvaklappidega.
 
Täpsemat infot konkursitingimuste kohta leiab MTÜ Ökokrati veebilehelt www.okokratt.ee.
 
Eelmisel aastal toimus konkurss esimest korda ja toona laekus 11 tööd. Neis käsitleti müra kooliruumides, kaubandustegevusest tekkivat müra, mõõdeti liiklusmüra tänavatel ja lennujaamas ning käsitleti kuulmistaseme languse dünaamikat koolis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles