Julge haigur pani alligaatori poja pihta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika hallhaigur
Ameerika hallhaigur Foto: Wikipedia.org

USAs Floridas Polki maakonnas jalutanud fotograaf Claudia Kuenkel märkas, et alligaator ajab ameerika hallhaigrut (Ardea herodias) taga.

Selle põhjuseks, oli väike krokodill, kelle haigur oli pesast pihta pannud, kirjutab Daily Mail.

Haigur püüdis oma «einega» emase alligaatori eest põgeneda.

Vihane alligaator ajas end lõpuks tagajalgadele ja püüdis haigrut hammustada. Linnul ei jäänud muud üle, kui väike krokodill noka vahelt maha panna.

Umbes 15-sentimeetrine krokodillipoeg roomas siis pessa tagasi.

«Tegemist oli huvitava vaatepildiga. Olin neist kahest ohutus kauguses. Esimene asi, mida nägin, oli lind. Kuna see oli tavapärane vaatepilt, ei pakkunud see mulle huvi. Järgmisena ilmus aga suur alligaator. Tavaliselt lebavad alligaatorid rohus päikesepaistel ning ei liiguta end just palju, see aga lausa jooksis,» meenutas fotograaf.

Kuna haigrul ei olnud enam aega lendu tõusta, hakkas ta krokodilli eest ära jooksma.

«Märkasin alles hiljem selle olukorra põhjust. Fotodel oli näha, et haigru noka vahel oli väike alligaator. Ma ei ole varem kunagi märganud, et haigrud maiustaks alligaatoritega, kuid alligaatoripojad on väikestena üsna lihtne saak. Alligaatoriemad kaitsevad oma poegi kiivalt, neil on tugev emainstinkt,» jätkas ameeriklanna.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles