Galerii: meeste kingitus naistele - parfümeeritud luksuslik veiniõhtusöök Keila-Joa mõisas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

8. märtsil toimus kõikide naiste auks Parfümeeritud veiniõhtusöök, mis pole maailma mõistes uus ega senikogematu, kuid Eestis täiesti esmakordne.

Foto: Tiit Mõtus

Kust selline mõte? Kuidas see kõik teostus?

Idee maaletoojaks on Cremè de la Cremè’i parfüümipoe juhataja Kai Laidla, kelle mõte inspireeris kvaliteetveinide maaletoojat Bestwine ja Keila-Joa lossi restorani Cher Ami professionaalset tiimi.

Foto: Tiit Mõtus

Kirg, kutsumus ja jagamisrõõm, mis on Bestwine’i alustaladeks, iseloomustavad hästi ka Cremè de la Cremè’i ja restoran Cher Ami tegemisi.

Parfümeeritud veiniõhtusöök oli põnev väljakutse kõigile osapooltele. Õhtusöögile eelnesid mitmetunnised degustatsioonid, sobitamine arvukate parfüümide ja veinide vahel, et leida just need õiged. Kuna parfüüm on alati intensiivsem ja võimsam, siis kõigepealt tuleb nina pista veinipokaali ja seejärel parfüümi omasse.

Omavaheline sobivus ei tähenda mitte ainult harmoneerumist, vaid võib võimendada ning esile tuua erinevaid nüansse nagu näiteks puuvijasust, mineraalsust või hoopis puudriseid noote. Üksteist täiendades tekkib uus elamus, millest vähemalt ühte saab ka maitsta.

Pikkadel eeldegustatsoonidel osalesid sommlejeed Triinu van Buuren, Kadri Kroon, Brigitty Luus, Juri Brattšik, Kalmer Siidroo, parfüümispetsialist Kai Laidla ja kõrgelt hinnatud ning armastatud meisterkokk Allar Oeselg. 

Foto: Tiit Mõtus

Cremè de la Cremè’i lõhnad annavad parfüümi mõistele ja tajule täiesti uue mõõtme, mis köidab igat naist ja meest.

Nende parfüümides kasutatakse enamasti naturaalseid komponente loodusest, kust on pärit ka viinamarjad millest valmib vein. Nende kahe maailma vahel on rohkem sarnasust kui esmapilgul tundub ning ühtlasi on ka lõhna- ja maitsemeeled on omavahel tugevalt seotud. Nuusutades sööki või jooki tekib maitse suhtes ootus.

Kui see vastab ettekujutusele, siis oleme rahulolevad ja vastupidi. Üllatuslikult on olemas ka söödav parfüüm - OLFACTIVE STUDIO Still Life - mis leidis kasutust ka Keila-Joa lossi restoranis Cher Ami toimunud Parfümeeritud veiniõhtusöögi desserdi kaaslasena. 

Foto: Tiit Mõtus

Kõik maitses lihtsalt nii hästi ja sobis veinide ning parfüümidega parimal moel.

Vaid rahulolu ja avastamisrõõm täitsid kaunist ja lummavat interjööri, mida Keila-Joa lossil ja restoranil rohkelt pakkuda on. Kindlasti järgneb esimesele õhtusöögile ka teine ja kolmas!

Vaata mahukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles