Prantsuse Troadecide pere kadumise ja mõrva taga on pereliige

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei uurimas piirkonda, kuhu tapja Troadecid mattis
Prantsuse politsei uurimas piirkonda, kuhu tapja Troadecid mattis Foto: FRED TANNEAU/AFP/Scanpix

Prantsue politsei ja prokuratuur kinnitasid, et Nantes’ist veebruaris kadunud Troadecide pere neli liiget mõrvati pereliikme poolt, kes tunnistas teo üles.

Prokurör Pierre Sennes sõnas eilsel pressikonverentsil, et kahtlusalune on pereisa Pascal Troadeci õemees Hubert Caouissin, kes enda sõnul tappis pereliikmed kangiga, tükeldas nad ning siis mattis või põletas kehaosad, edastab BBC.

50-aastased Pascal ja Brigitte Troadec ning nende kaks last, 21-aastane Sebastien Troadec ja 18-aastane Charlotte Troadec kadusid 16. veebruaril oma kodust Nantes’is.

Troadecide pere - isa Pascal, ema Brigitte, poeg Sebastien ja tütar Charlotte / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Troadecide pere - isa Pascal, ema Brigitte, poeg Sebastien ja tütar Charlotte / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Uurimisel ilmnes, et Troadecide tapmise võis põhjustada pikaajaline peretüli päranduseks saadud vanade kuldmüntide ja -kangide pärast.

Samas Caouissini ema teatel ei ole perel kulda ja jutud kullast on müüt.

Caouissin sõnas ülekuulamisel, et ta peitis end Troadecide garaažis seni, kuni pere oli magama läinud ja ta hiilis siis majja, kuid Pascal ja Brigitte Troadec olid veel ärkvel. Tekkis kähmlus, mille käigus Caouissin paari kangiga surnuks peksis ning pärast seda tappis ta pere lapsed.

Hubert Caouissin lahkus pärast kuritööd Nantes’ist ja läks tagasi oma elukohta Bretagne’is Bresti lähedal, mis asub Nantes’ist 300 kilomeetri kaugusel ja tunnistas oma naisele teo üles, kuid järgmisel päeval sõitis ta Nantes’i tagasi, et laipad hävitada ja tapatöö jäljed kaotada.

Prantsuse politsei uurimas piirkonda, kuhu tapetud Troadecide surnukehad maeti
Prantsuse politsei uurimas piirkonda, kuhu tapetud Troadecide surnukehad maeti Foto: FRED TANNEAU/AFP/Scanpix

Politsei jõudis Caouissini jälile tänu Troadecide majast ja Sebastien Troadeci autost leitud verele, millele tehti DNA analüüs.

Hubert Caouissinile esitatakse mõrvasüüdistus, ta naisele Lydie Caouissinile, kes on Pascal Troadeci õde, asitõendite ja laipade hävitamisele kaasa aitamise süüdistus.

Caouissin ei ole varem midagi kuritegelikku korda saatnud, kuid nüüd võib teda oodata ees eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles