Anna-Maria Galojan on kutsutud Londonisse Gorbatšovi juubelile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan oli palutud 30. märtsil Gorbatšovi 80-juubelile Londonis
Anna-Maria Galojan oli palutud 30. märtsil Gorbatšovi 80-juubelile Londonis Foto: elu24.ee

8. märtsil Harju Maakohtus kohtuteed alustanud staarpolitoloog Anna-Maria Galojani kohtuistungid jätkuvad kuni aprilli keskpaigani ning on pea peale pööranud tegusa naise töögraafiku. 

Esialgu kahenädalaseks planeeritud Galojani kohtuistungite arvu on kahekordistatud. Anna-Maria arvates tehakse seda talle meelega.

«Sel nädalal oleks minu kohtuistungite saaga pidanud jõudma lõpule, kuid kohtunik on otsustanud teisiti. Ma ei mõista, miks,» imestab Galojan.

«Selline asi segab juba minu igapäevatööd. Kohale pean minema hommikul kell 10:00 ja istungid võivad venida kuni nelja viieni õhtul. Ka lõunapausid on ebaregulaarsed, kohtunik teeb neid enda kõhutunde järgi.»

«Kõige hullem on aga see, et mind oli kutsutud 30. märtsil Mihhail Gorbatšovi 80. juubelipidustustele Londonisse. Seal toimub seminar, mida mina pidin modereerima. Olen selleks tervelt  kuu aega ettevalmistusi teinud ja nüüd on mulle täpselt selleks nädalaks ja igale päevale istung määratud. Kohtus öeldi mulle kuivalt, et neid minu isiklikud asjad ei huvita,» kurvastab Galojan.

«Näiteks minu suureks üllatuseks teatas kohtunik, et ta puhkab terve järgmise nädala ning istungid on üle viidud ülejärgmisele nädalale. Olen kindel, et seda tehti meelega, et ma ei saaks mitte mingil juhul Londonisse sõita.»

«Loodan siiski oma headele sõpradele. Ehk saab keegi mind 30. märtsil pärast istungit  lennutada Londonisse ja tagasi. Istungitelt puududa ma ei taha, sest siis hakatakse kohe minu kallal võtma ja see jätaks minust vale mulje. Käisin esimestel istungitel muuseas isegi haigena kohal.»

«Samas ma tõesti ei taha, et mingisugune jant hakkaks minu elu niiviisi juhtima, et ma ei saa enam eelnevalt kokkulepitud asjadest kinni pidada. See jätab minust vastutustundetu inimese mulje.»

«Ma tean, et nii mõnigi suur lahing ootab mind veel ees, aga ma lähen võiduka lõpuni!» lubab Galojan kindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles