NASA Kennedy kosmosekeskusest leiti narkootilist ainet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA Kennedy kosmosekeskusest leiti narkootikum
NASA Kennedy kosmosekeskusest leiti narkootikum Foto: SCANPIX

USAs Floridas Cape Canaveralis asuvast Kennedy kosmosekeskusest leiti narkootilist ainet.

NASA ametnikud avastasid 4,2 grammi valget pulbrit 7. märtsil, kirjutab foxnews.com.

Esialgne test näitas, et tegemist on kokaiiniga. Edaspidised uuringud peaks lõplikult välja selgitama, mis ainega tegemist on.

«Politseiuurijad tegid testi, mis näitas, et see on kokaiin. See aine viidi edasiseks uurimiseks krimilaboratooriumisse,» lausus NASA ametnik Renee Juhans.

Juhans ei paljastanud juhtumi detaile ning mitte ka seda, kas kosmosekeskuse töötajatele tehti narkootikumide tarbimise test.

«Kõik ebatavaline, mis kosmosekeskusest avastatakse, antakse üle politseile ja riigiprokurörile,» selgitas NASA pressiesindaja Allard Beutel.

Kennedy kosmosekeskusest on ka varem keelatud aineid leitud.  Samalaadne juhtum leidis aset näiteks 2010. aasta jaanuaris kui kosmosesüstiku Discovery angaarist avastati kokaiini. See angaar, mis kannab nime Orbiter Processing Facility, on hästi turvatud ning sinna saavad siseneda vaid kosmosesütiku juures töötavad isikud.

Pärast seda juhtumit tehti NASA 200 töötajale ja kaastöötajale narkotest, kuid mitte kellegi test ei osutunud positiivseks. Uuring suleti ilma lõplikku selgust saamata.

NASAs on narkootikumide suhtes null tolerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles