Iiris Vesik: tahan saada erakordseks artistiks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris Vesik edendas oma muinasjututegelase imagot ka tänavusel «Eesti Laulul»
Iiris Vesik edendas oma muinasjututegelase imagot ka tänavusel «Eesti Laulul» Foto: Jelena Rudi

Noor ja omanäoline lauljatar Iiris Vesik tahab arendada endas lisaks lauluoskusele ka laulude kirjutamise oskust. Seda aga selleks, et saada erakordseks artistiks.


«Hetkel on mul eesmärgiks ka ise laule lindistama õppida ja paremaks laulukirjutaks saada. Minu kui laulja/laulukirjutaja eesmärgiks on saada erakordseks artistiks. Üldiselt tahan ma paremini oma maailma luua,» vastab 19-aastane Iiris Buduaari küsimusele, mis on tema eesmärgid muusikas.

Iiris teab, et ta loob terve oma elu. Siiski on ta juba praegu muusikamaailmas arvestatav tegija ning on end mitmelgi korral juba tõestanud. Mingit diskrimineerimist ta oma noore vanuse tõttu ei ole tundnud.

«Mulle tundub, et ajalisel vanusel pole tegelikult pistmist n-ö hingelise tarkusega. Hingelt tark inimene teab, kes ta on ja mida ta tegelikult tahab. Ma arvan, et meis kõigis on ta olemas, ta on lihtsalt kusagil väga sügaval sisimas – emotsioonide, mälestuste ja teadmiste all,» räägib Vesik ning on kindel, et kui too tegelane enda seest üles leitakse ja piirid kaotatakse, on kõik võimalik.

Siiski ei ole Iiris kindel, kas tema tulemuste kirjeldamiseks on «saavutus» õige sõna. "Ma arvan, et ma olen pigem kulgenud oma soovide tee järgi. Iseeneses ja maailmas kulgemist ei saa keegi sinu eest ära teha,» selgitab neiu ja lisab, et siiski on tal vedanud, et tema juurde on sattunud inimesed, keda tal on vaja olnud.

«Näiteks hetkel on mul väga vedanud, et minu teele on sattunud Ago Teppand, kellega me oleme veel väljalaskmata plaadi koos kirjutanud ja kellelt ma olen palju õppinud!»
 

Iiris Vesikut saab kuulata 18. märtsil Genialistide klubis Tartus ja 26. märtsil Von Krahlis 2. korrusel Tallinn Music Week'i raames.

Kuula Iirise uut lugu! Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles