Restorani muusikaõhtud taastavad traditsiooni

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucia Recio
Lucia Recio Foto: Erakogu

Aastaid tagasi korraldas Helju Meriste Centrumis muusikaõhtuid. Tuleb tõdeda, et siin pilvede all ei ole midagi uut. Nimelt leiab teisipäeval, 15. märtsil kell 20 restoranis Centrum aset muusikaõhtu «Dadaistlik kabaree», kus publiku ette astub hispaania-prantsuse duo Lucia Recio (vokaal) ja Didier Petit (tšello, vokaal).

Seejuures ei ole tegu ühekordse ettevõtmisega: kvaliteetmuusika õhtud hakkavad Centrumis toimuma kord kuus, esimese hooga suveni.

Järgmine muusikaõhtu on teisipäeval, 19. aprillil ning siis esinevad Jaak Lutsoja (akordion) ja Tanel Liiberg (bass). See on «Jazzkaare» Viljandi väikevenna «Jazzkaarekese» avakontsert.
Mais on taas Viljandi publiku ees mullu ilmavalgust näinud «Margus Vaher + Margus Vaher = ...», juunis Henn Rebane ja Tõnu Raadik.

15. märtsil Centrumis ülesastuvad muusikud on Eestis varemgi esinenud, kuid ühise kavaga on nad siinmail esimest korda.

Andaluusiast pärit Lucia Recio elab Prantsusmaal Lyonis ning tegutseb mitmes džäss- ja maailmamuusikaansamblis, projekte on tal kogu Euroopas. Abikaasa Lorenzo Recioga on tal flamenkoduo, koos saksa saksofonisti Michael Riessleriga esineb ta ansamblis J-Virus ning on ühtlasi laulnud paljudes ARFI programmides.

Lucia Recio on Eestis esinenud kaks korda festivalil «Jazzkaar»: 2005. aastal ansambli 32 Janiver koosseisus ja aasta hiljem koos löökpillimängija Denis Charolliga miniatuurses kabareekavas.

Tšellist ja vokalist Didier Petit, keda nimetatakse põhjendatult üheks silmapaistvamaks prantsuse džässmuusikuks, on teinud koostööd paljude nimekate muusikutega. Ta on välja andnud sooloalbumid «Sorcier» (1990) ja «Déviation» (2000) ning tema virtuoosset tšellomängu on kuulda kümnetel prantsuse ansamblite helikandjatel.

Mida Didier Petit ka ei teeks, ikka on ta muusika sügavalt emotsionaalne ning tihti lisab ta instrumendile oma hääle. Viljandis on Petit varem musitseerinud Denis Colin Trio ja Claude Tchamichiani okteti koosseisus.

«Dadaistlik kabaree», originaalis «French–Spanish dadaistic cabaret» viib kuulaja kabaree algse tähenduse juurde ― kohta, kus kunstnikud, luuletajad ja muusikud tutvustasid oma loomingut väikesele kuulajate ringile. Dada tekkis 1916. aastal Zürichis, kui Hugo Ball, Hans Arp ja Tristan Tzara asutasid Cabaret Voltaire’i. Hiljem levis see Kölni (Max Ernst), New Yorki (Marcel Duchamp, Francis Picabia) ja Pariisi (Andre Breton). Antikunstiks nimetatud dada täitis maailma enam-vähem sajand tagasi.

«Dadaistliku kabaree» piletid on eelmüügis restoranis Centrum. Hinnad on mõistlikud, õhtul saab kuulda head muusikat, nautida kaunist vaadet ja pisut kõhtu täita. Kohtade arv on piiratud! Muusikaõhtuid korraldavad üheskoos Muusika Viljandi Büroo ja Centrum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles