Video: Nicaraguas hukkus «puhastustules» noor naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilma Trujillo
Vilma Trujillo Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kesk-Ameerikas Nicaraguas kaotas elu noor naine, kellest taheti tule abil kurje vaime välja ajada.

Pereliikmed sõnasid meediale, et  25-aastast Vilma Trujillot ründasid äärmuskristlased eesotsas kohaliku pastori Juan Rochaga, kes sidusid naise kinni ja viskasid ta puhastumiseks tulle, edastab BBC.

23-aastase Rocha sõnul ei tahtnud nad Trujillot tappa, vaid ajada teda piinanud kurjad vaimud ta kehast välja ning vaimud võtsid naiselt elu.

Pere leidis noore naise mitu tundi pärast ta piinamist, tal olid rasked põletushaavad, mis katsid umbes 80 protsenti ta kehast. Naine viidi Managua haiglasse, kuid arstid ta elu päästa ei suutnud.

Politsei arreteeris Rocha ja veel paar inimest, keda seostatakse naisevastase rünnaku ja tema piinamisega.

Ohvri abikaasa Reynaldo Peralta Rodriguez sõnas, et juhtum sai alguse möödunud nädalal, mil kirikuskäijate teatel olevat ta naine neid rünnanud matšeetega, olles nagu kellegi või millegi mõju all.

«Ma ei andesta neile oma naise tapmist, sest kaks väikest last jäid emata. Mida ma ütlen oma lastele, kes ema kaotasid?» sõnas lesk.

Nicaragua inimõiguste komisjoni pressiesindaja Pablo Cuevas kutsus valitsus karmistama kontrolli riigis tegutsevate ususektide üle.

«See on mõistmatu, kuidas tänapäeval saab midagi sellist aset leida. Võimud peaksid rohkem kontrollima religiooni ja sekte,» sõnas Cuevas.

Naisõiguslaste sõnul oli selle juhtumi puhul tegemist fanatismi ja misogüüniaga.

Naiste sõltumatu liikumise esindaja Juanita Jimenez sõnas, et riik ei kontrolli kolkakülades tegutsevaid ususekte ja isehakanud pastoreid ning selle tõttu saadi see barbaarne akt toime panna.

«See naine sõna otseses mõttes põletati ja seda tegid inimesed, kes kasutasid religiooni ettekäändena,» lisas aktivist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles