Kes võidab? Loe, mida ennustab Eesti Laulu ekspert Juhan Paadam

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2017 teine poolfinaal, Liis Lemsalu
Eesti Laul 2017 teine poolfinaal, Liis Lemsalu Foto: Erlend Štaub

Pikaaegne Eurolaulu peaprodutsent ning 47. Eurovisiooni lauluvõistluse peaprodutsent Juhan Paadam tunnistab, et tänavust Eesti Laulu võitjat on niivõrd keeruline ennustada, et kümnest finalistist on lausa kaheksal olemas kõik šansid Kiievisse sõita.

«Minu ja minu ekspertidest sõprade oletuste kohaselt kandideerib liidrite sekka kümnest laulust tervelt kaheksa, kusjuures rivaliteet ei piirdu nii-öelda paari kaupa ehk kumb jääb esimesele, kumb teisele kohale, vaid paremusejärjestuse määramisel räägib kaasa kaheksast loost koosnev kooslus läbisegi ning igaüks neist võib võitja selgitamisel oma kaaluka sõna finaalis öelda,» kommenteeris Juhan Paadam Eesti Laulu 2017 finaalvõistlust.

Siiski soostub Juhan Paadam tooma esile viis tema arvates tõenäolisemat võidupretendenti, kelleks on Liis Lemsalu, Kerli, Koit Toome ja Laura, Whogaux ja Karl-Kristjan feat Maian ning Elina Born. «Laule on nii traditsioonilisemat kui ka modernsemat helikeelt viljelevaid ning suurim intriig peitub selles, kas žürii ja vaatajate otsused toetavad või välistavad teineteist,» lisab Paadam.

Kui Eesti ennustusportaal OlyBet näeb võitjana pigem Kerli laulu «Spirit animal», kelle võidušansse hinnatakse peaaegu üks kahele, siis Juhan Paadam ennustab eurolavale hoopis Liis Lemsalu lugu «Keep running». «Olukorras, kus selge liider või väiksem liidrite grupp puudub ning keegi äratuntavalt ei eristu, pakun Liisi näol vaid ühe variandi mitmest võimalikust,» on Juhan Paadam oma prognoosis siiski ettevaatlik.

OlyBeti koefitsientide järgi on Liis Lemsalu pigem autsaider – tema võiduvõimalused on lausa üks kolmekümne ühest. Palju rohkem võimalusi võita piletid Kiievisse on kihlveospetsialistide arvutustel lisaks Kerlile ka Koit Toome ja Laura duetil lauluga «Verona» (koefitsiendiga 2,5) või Ariadnel lauluga «Feel Me Now» (üks võiduvõimalus kümnest). Suhteliselt võrdselt hinnatakse ka Elina Borni ja Rasmus Rändvee lugusid «In or Out» ja «This Love» (mõlema koefitsiendiks 11).

«See kõik võib aga kiiresti ja kergesti muutuda ning oma ettearvamatut mõju avaldab ka kindlasti live-esitus laupäeval ehk siiski pean kordama: seekord on Eesti Laulu ennustamine pea võimatu!» jääb Paadam endale kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles