Video rängast veast: Hollywoodi staar Harrison Ford seadis ohtu lennukitäie inimesi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrison Ford tekitas 13. veebruaril ohtliku olukorra
Harrison Ford tekitas 13. veebruaril ohtliku olukorra Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Harrison Ford tegi John Wayne'i lennujaamas Californias oma väikelennukiga maandudes ränga vea.

Lennujaama avaldatud videost on näha, kuidas 74-aastase Fordi juhitud lennuk lendab madalalt üle ruleeriva American Airlinesi Boeing 737, milles oli intsidendi hetkel 110 inimest.

Fordi ühemootoriline Aviat Husky maandus 13. veebruaril ruleerimisteel, mitte maandumisrajal. Lennujuht andis Fordile loa maanduda rajal 20L, mis on ruleerimisteega paralleelne. 

Näitleja esindaja pole ajakirjandusele kommentaare jaganud ega põhjendanud, miks näitleja sellise vea tegi. Lennundusamet uurib intsidenti ja pilooti võib ähvardada karistus hoiatusest kuni lennuloa peatamiseni.

Harrison Fordi lennuk 2015. aastal pärast hädamaandumist golfirajale / Scanpix
Harrison Fordi lennuk 2015. aastal pärast hädamaandumist golfirajale / Scanpix Foto: SCANPIX

Ford kogub vanu lennukeid ja tal on kogenud piloot, kuid tal on olnud mitmeid nappe pääsemisi. 2015. aasta märtsis sai näitleja tõsiselt vigastada, kui tema Teine maailmasõja aegne lennuk vahetult pärast õhkutõusu Los Angelese golfiväljakule kukkus. Ford murdis õnnetuses käe ja tal oli probleeme mäluga, kuid teda kiideti, et ta suutis vältida lähedalasuvaid tihedalt asustatud piirkondi.

Harrison Ford 2015. aastal filmi «The Force Awakens» esilinastusel Londonis /Scanpix
Harrison Ford 2015. aastal filmi «The Force Awakens» esilinastusel Londonis /Scanpix Foto: PAUL HACKETT/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles