Islandi president keelaks ananassi pitsakattena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guðni Thorlacius Jóhannesson
Guðni Thorlacius Jóhannesson Foto: Wikipedia.org

Erinevate riikide juhtidel on erinevad prioriteedid ja kiiksud, kuid mõned neist on väga kummalised.

USA president Donald Trump on kogunud kuulsust migrandivastasusega ja Briti peaminister Theresa May valmistub läbirääkimisteks, mis aitab Ühendkuningriigil Euroopa Liidust kiiresti lahkuda, edastab news.com.au. 

Kuid Islandi presidendil Guðni Thorlacius Jóhannessonil on hoopis huvitavam agenda, kuna ta tahaks keelata ananassin kasutamise pitsakattena.

Ananassi pitsa
Ananassi pitsa Foto: Panther Media/Scanpix

Möödunud nädalal said Islandi kooliõpilased esitada Jóhannessonile küsimusi ja üks neist oli, et kas talle maitseb ananassipitsa.

Peaminister vastas, et ta on totaalselt ananassipitsa  vastu ja kui tal võimalik oleks, siis keelaks ta selle troopilise puuvilja kasutamise pitsakattena.

Kohe tekkis sotsiaalmeedias sellel teemal «torm», kus Islandi presidendi seisukohta agaralt kommenteeriti. Arvati, et presidendile lihtsalt ei maitse ananass või siis on tal ananassi suhtes kompleks.

Oli neid, kes asusid agaralt ananassi kaitsma, teatades et ananass on alati sobinud pitsale, kuid Jóhannesson võib katsetada teistmoodi, võtta terve ananassi ja panna sinna valmis küpsetatud pitsataina.

Veel öeldi, et ananass on Hawaii pitsa kohustuslik koostisosa ja nii jääb aegade lõpuni.

Islandi president selgitas Facebookis nii inglise kui islandi keeles, et ananass maitseb talle, kuid mitte pitsakattena.

«Ma ei saa kehtestada seadusi, mis takistas ananassi pitsakattena kasutada ja mul on tegelikult sellel üle hea meel. Presidendil ei tohi olla piiramatut võimu ja ma ei tahaks olla sellise riigi president, kus presidendil on selline võim. Mis puudutab aga pitsat, siis soovitan kattena mereande, mitte ananassi,» teatas Islandi president.

Guðni Thorlacius Jóhannessoni tuntakse ta rahvapärasusest, sest teda on nähtud pärast tööd Reykjavíkis astumas sisse pitsarestorani ja ostmas sealt pitsat kaasa.

Kuna president on islandlaste seas väga populaarne, siis kindlasti andestatakse talle see «aps».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles