Jodie Fosterist sai üks vapper naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jodie Foster
Jodie Foster Foto: AFP / Scanpix

Põnevusdraamas «Üks vapper naine» kehastab Jodie Foster raadiosaatejuht Ericat, kellel on hea töö ja veel parem kallim, kuid ühel õhtul tungitakse paarile kallale. Kallim saab surma ja Erica satub haiglasse.

Erica kallimat mängib Naveen Andrews ehk sarja «Teadmata kadunud» Sayid, kirjutab Nädal.

Erica füüsilised haavad paranevad, aga elurõõmus naine muutub karmiks tapjaks, kes öö saabudes otsib New Yorgis oma kallima tapjaid, samal ajal ka teisi kaabakaid teise ilma saates.

Selle filmi sisu sarnaneb ühe teise linalooga, mis viimase paari kuu jooksul on USA kinodesse jõudnud.

Põnevusfilmis «Death Sentence» kehastab Kevin Bacon pereisa, kes asub jõugukriminaalidele otsa peale tegema, kui nood tema poja ära tapavad.

Ehkki USAs sai «Death Sentence» kriitikutelt peksa ning kukkus kinodes läbi, on see tegelikult üllatavalt tugev ja karm film, mille mõte on, et vägivald sünnitab vägivalda. Midagi sarnast saab öelda ka «Ühe vapra naise kohta».

Iiri filmilegendi Neil Jordani lavastatud «Ühe vapra naise» peaosatäitja Jodie Foster on kahel korral võitnud Oscari: esmalt rolli eest filmis «Süüdistatav»  ning seejärel Clarice Starlingi kehastamise eest «Voonakeste vaikimises».

«Ühe vapra naise» sisu Oscari järele ei lõhna ja kriitikud on jagunenud kahte leeri, kuid Foster saab oma osatäitmise eest peaaegu eranditult kiita.

Relvaküsimus on USAs jätkuvalt kõneaineks. Nimelt on USA tsiviilisikul võimalik osta tulirelva märksa lihtsamini kui näiteks Euroopas.

Meelelahutusajakirjale Entertainment Weekly intervjuud andes tõdes Foster, et relvad on kurjast.

«Ma ei usu, et relv peaks olema mõtleva, tunnetava, hingava inimese käes. Ameeriklased on loomult täidetud raevu ja vihaga. Relvad on meie kultuuri suur osa. Ma tean, et ma olen hull, sest ma tohin midagi sellist öelda ainult Euroopas,» nentis näitlejanna.

Foster lisas, et ta nõustus relvalembelist tegelast kehastama, sest seda tegelast oli võimalik arendada.

«See oli lihtsalt suurepärane tegelane, mida arendada. Alustada algusest ja vaadata, mis paneb ta tiksuma,» leidis Foster.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles