MID: iseloomult oleme hästi erinevad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mid(Markus Robam ja Mihkel Robam)
Mid(Markus Robam ja Mihkel Robam) Foto: Markus Robam

Markus (20) ja Mihkel (26) Robami bänd MID saavutas konkursil Eesti Laul seitsmenda koha. Posid tunnistavad, et neil on sarnane miimika ja kehakeel, kuid iseloomult on nad hästi erinevad.

Vennad on kuueaastasest vanusevahest hoolimata sarnased kui kaks tilka vett. Nad mõtlevad ühtemoodi, lõpetavad teineteise lauseid ja nende miimika on sarnane kirjutab Kroonika.

Markus ja Mihkel töötavad ETVs – Mihkel vastutab teletehnika ja rendi eest, Markus peab valgustaja ja operaatori ametit.

«Ma tarbiksin muusikat ja seksi samaaegselt,» ütleb Markus Robam. «Ei, samal ajal ei ole kindlasti hea,» vaidleb talle vastu vend Mihkel Robam.

Palju teil sarnasusi on?

Markus: Meil on sarnane miimika ja kehakeel.

Mihkel: See on ilmselt selle pärast, et oleme koos üles kasvanud, iseloomult oleme hästi erinevad. Mingil hetkel on selliseid naljakaid klikke küll. Ma võin julgelt öelda, et kaklemisi meil väga ette ei tule. Ja tavalised konfliktid ei ole siiani kordagi nii suureks läinud, et me näiteks ei räägi teineteisega.

 

Mida MID tähendab?

Markus: MID on universaalne nimi, otseselt see ei tähendagi midagi.

Mihkel: Kõik sai alguse sellest, et me mõtlesime panna nimeks Me I´m Delta, aga see ei kõlanud loogiliselt. Aeg hakkas otsa jooksma, pidime Eesti Laulu jaoks midagi välja mõtlema ja lõpuks jäi lühend MID. M´id nagu Mihkel ja Markus.

Markus: Või nagu vennad RobaMID.

Mihkel: Masters In Distance.

 

Millised on teie muusikalised oskused?

Markus: Ma oskan klaverit mängida ja laulda.

Mihkel: Ma oskan mängida kontrabassi ja klaverit, olen Tallinna Muusikakeskkooli lõpetanud. Väiksena Pärnus elades käisin samuti muusikakoolis, nii et olen elu jooksul palju muusikaga kokku puutunud.

Markus: Mulle ütles kasvataja juba lasteaias, et peaksin laulma hakkama. Sain kiita, et mul on ilus hääl. Lasteaia lõppedes teadsin, et tahan lauljaks saada. Olen ka poistekooris pikalt laulnud.

 

Laulsite ka päris tillukestena kodus?

Markus: Ma ei tea, kas tohin sellest rääkida (kiikab naerdes venna poole). Tegime Michael Jacksonit järele Mihkliga. Ma võisin olla siis umbes kuueaastane. Ehitasime tuppa lava, tegime legodest pillid. Olin juba siis põhilaulja ja tema taustalaulja.

Mihkel: Mina jällegi mäletan seda, et ronisin viie-kuueaastasena tooli otsa ja hakkasin klassikalist muusikat dirigeerima.

 


Loe edasi värskest Kroonikast!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles