Tartu noored, kes lähevad otse «Eesti laulu» lavale

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ross Linnamägi (20) ja ja Hele-Mai Mängel (18) ehk duo Charlie võitis «Elu võimaluse» konkursi oma debüütlooga, mille žanrigi on keeruline täpselt määratleda. Kogu Eesti näeb ja kuuleb neid teleekraanil täpselt nädala pärast.
Ross Linnamägi (20) ja ja Hele-Mai Mängel (18) ehk duo Charlie võitis «Elu võimaluse» konkursi oma debüütlooga, mille žanrigi on keeruline täpselt määratleda. Kogu Eesti näeb ja kuuleb neid teleekraanil täpselt nädala pärast. Foto: Eero Vabamägi

Nädala pärast astub lisaks «Eesti laulu» kümnele finalistile eesti rahva silme verivärske duo, kes on saanud oma senise suurima elu võimaluse. Aga see ei tulnud neile sugugi kergelt.

Stig Rästale, Eesti tunamulluse euroloo «Goodbye to Yesterday» autorile, jäi haruldase eesnimega Ross Linnamägi silma möödunud kevadel Võrumaal Kobelas Linda rahvamajas, kus ta esines ansambli Traffic kontserdi vaheaegadel DJ-settidega. Ent Linnamägi pole mingi tavaline DJ.

See, mis laululooja ja kitarristina tuntud Rästa huvi paelus, olid tollal kõigest 19-aastase noormehe iseomandatud oskused launchpad’i, MIDI-kontrolleriga. Asi on pealtnäha lihtsam, kui keerulised nimetused vihjavad: tegu on väikse nelinurkse klahvidega seadmega, mis võimaldab kasutada erinevaid muusikainstrumente digitaalselt ilma vastavaid pille tegelikult mängimata. Mis tähendab, et Linnamägi on sisuliselt multiinstrumentalist. Ja mitte ainult: ta on Eestis üks väheseid, kui mitte ainus, kes suudab ka live’is esitada seda, mida on stuudios pikkade keeruliste katsetuste käigus loonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles