BBC: Briti sõduritele jagati infobuklette Tallinna stripibaaride kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid
Briti sõdurid Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

BBC teatel jagas Briti kaitseministeerium ligi kaks aastat tagasi Eestis NATO Steadfast Javelin treeningmanöövritel osalenud Briti sõduritele infobuklette, kuidas paremini orienteeruda Tallinna ööelus.

2015. aasta mais kümme päeva kestnud sõjalistel treeningutel osales  umbes 13 000 liitlasvägede sõdurit.

Nimetatud infobuklett kandis pealkirja Tallinn Guide for Friendly Forces ehk Tallinna giid liitlasvägedele ning selles tõsteti eriti esile kolme ööklubi-stripibaari: Lasso Baar, X Club ja Soho.

Foto: Panther Media/Scanpix

Bukleti andmetel esinevad Lasso Baaris eriliselt kaunid tantsijannad, samas Soho on Eestis suurim ööklubi-stripibaar. X Clubi reklaamiti kui kõige professionaalsemat stripiklubi, kus on võimalikud erinevad naudingud. Samas  ei oldud täpsustatud, milles need naudingud seisnevad.

Briti sõduritele jagatud reklaambukletis on kirjas, et neis klubides on ka privaatruumid «eratantsude» jaoks. Sõduritel soovitati jootrahaga helde olla ning jookide ja ülejäänu eest maksta vaid sularahas.

Briti kaitseministeerium selgitas BBCle, et välismaal teenivatele või sõjalistes manöövrites osalevatele sõduritele jagatakse selliseid nõuandebuklette ja see on tavapärane.

Kaitseministeerium ei paljastanud, kes on selliste näpunäidete koostaja ja kas selliseid buklette jagatakse ka edaspidi.

Lisaks ööelule on Tallinna giidis ära toodud ka parimad restoranid, kohaliku kultuuri eripärad ja soovitatavad suveniirid.

Infobuklett soovitab Briti sõduritel osta Vana Tallinna likööri, kuna see on nii hea, et eestimaalased ja sageli Eestit külastavad soomlased kasutavad seda unerohuna.

Londonis asuva Eesti saatkonna teatel ei ole Briti kaitseministeerium neilt selle infobukleti koostamise kohta nõuandeid palunud ja saatkond ei ole sellega seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles