Milline näeb välja kunagine «Viimse reliikvia» hurmur täna?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Viimne reliikvia»
«Viimne reliikvia» Foto: Õhtuleht / KALEV LILLEORG

«Viimne reliikvia» kuulub kahtlema Eesti kinokunsti kuldvaramusse. Kui 2015. aasta sügisel tuli kurb teade, et üks peaosatäitjatest Ingrīda Andriņa on meie hulgast lahkunud, siis tekkis paljudel küsimus, mis on saanud filmi teisest peaosatäitjast, Aleksandr Goloborodkost?

28. septembril 1938. aastal Ukrainas sündinud Aleksandr Goloborodko on Venemaal kõrgelt hinnatud näitleja. 1960. aastal lõpetas ta Kiievi Karpenko-Karõi nimelise Teatriinstituudi ning asus tööle Simferopolis asuvasse Krimmi Gorki nimelisse Vene Draamateatrisse. 1971. aastal sai temast aga Kiievi Lesja Ukrainka nimelise Teatri näitleja. 1976. aastal asus ta tööle Moskva Väikeses Teatris. Alates 1985. aastast on Goloborodko Mossoveti-nimelise teatri näitleja. Lisaks «Viimsele reliikviale» on näitleja kaasa löönud enam kui seitsmekümnes filmis.

Nii siis on 78-aastane mees elu ja tervise juures ning näeb suurepärane välja:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles