Ulrich müüb ülikalli Basquiati maali

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Ulrich ansamblist Metallica
Lars Ulrich ansamblist Metallica Foto: Reuters / Scanpix

Metallica trummar Lars Ulrich müüb grafitikunstnik Jean-Michel Basquiati teose, mille hinnanguline väärtus on 11,1 miljonit dollarit (127 miljonit krooni).

Rokkar ostis maali kümme aastat tagasi ning otsustas selle müüki panna New Yorgi oksjonimajas Christie's, vahendab WENN.

Basquiati maalil on kujutatud mustanahalist raskekaallast ning see on oksjonimaja juhataja Brett Gorvy sõnul erakordne kunstiteos ja kuulub kunstniku paremate tööde hulka.

Kirglik kunstikoguja Ulrich loobub taiesest, et ka teised seda nautida saaksid.

«Kunstikogujana näen end pigem valvurina kui omanikuna. Mul on vedanud, et olen kümme aastat saanud elada koos selle tähelepanuväärse Basquiati maaliga,» rääkis muusik. «Nüüd on aeg see taas ringlusesse lasta ning lubada kellelgi teisel seda nautida sama palju, kui mina viimase aastakümne jooksul.»

Kunstiteos läheb haamri alla homme, 12. oktoobril. Arvatakse, et see lööb Basquiati tööde hinnarekordi ning ületab 1981. aastal müüdud 12,95 miljoni dollarilise teose hinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles