Video! Peaminister Jüri Ratas alustas oma sõbrapäeva rongisõiduga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas naistepäeval lilledega riigikogus
Jüri Ratas naistepäeval lilledega riigikogus Foto: Liis Treimann / Postimees

Üllatus missugune! Peaminister Jüri Ratas ehmatas hommikusi rongiga tööle sõitjaid ning jagas ühistranspordi võlusid nautinud inimestele šokolaadi.

«Kaunist sõbrapäeva! Alustasin tänast hommikut rongisõiduga ning soovisin sõitjatele väikese šokolaadimedaliga kaunist päeva,» teatas Jüri Ratas oma Facebooki lehel. «Loodan, et ka teid ootavad täna positiivsed emotsioonid ning saate oma lähedastega koos aega veeta,» kostis mees.

Valimiskampaania või mitte?

«Nagu on iga asjaga – ajakirjandusliku tekstiga, pildiga, videoga – väikesed saatanad peituvad pisiasjades,» kommenteeris Ratase videot kommunikatsiooniõppejõud Mart Soonik.

Nende pisiasjade all peab Soonik silmas seda, kas videos on näha midagi, mis viitaks peaministri koduparteile. «Kui parteisümboolikat ei ole, siis pigem võis see (šokolaadijagamine – toim.) tõesti heast tahtest olla,» sõnas Soonik Postimehele.

Tõepoolest, Keskerakonnale viitavat sümboolikat videos pole. Ka on Ratas ERRi uudisteportaalile öelnud, et Eestis on olnud hea tava ja kirjutamata reegel, et peaminister kohalikel valimistel ei kandideeri ning temagi lähtub sellest põhimõttest.

Küll aga tõdes Ratas, et Keskerakonna teised ministrid kandideerivad kindlasti ja ta tahab erakonna valimiseelsetest üritustest osa võtta. Seega võib eeldada, et päris kõrvale peaminister kampaaniast ei jää.

Sama tõdes ka Soonik. «Kui arvestada video juurde tausta, et Ratas on tuntud jagaja – olen minagi temalt pastaka saanud – siis paistab valimiskampaania mekk siiski küljes olevat.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles