Mitmejalgne lind?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmejalgne lind?
Mitmejalgne lind? Foto: animalfwd.blogspot.com

USAs Massachusettsi osariigis Sandy Pointi looduskaitsealal jäi ühele fotograafile silma kummaline lind, kellel oleks nagu ebatavaliselt palju jalgu olnud.

53-aastane Michael Milicia uuris lindu lähemalt ja märkas siis, et liigsed jalad kuuluvad linnu poegadele, kirjutab Daily Mail.

Täiskasvanud lind oli neli poega oma keha alla sooja võtnud. Fotograafi arvates oli tegemist üsna hiljuti koorunud poegadega.  Ühe kuu pärast peaks noored linnud juba oskama lennata.

«Noored linnud olid väga uudishimulikud ja püüdsid kaitsva tiiva alt plehku panna. Kui nad natuke kaugemale läksid, tõi ema või isa hõige nad ruttu tagasi,» lisas fotograaf.

Ta jätkas, et esimesel elunädalal ei suuda noorlinnud oma kehatemperatuuri reguleerida ja selle tõttu vajavad vanema kehasoojust.

Michael Milicia sõnul ei saanud ta aru, kas poegi oma tiiva all soendanud lind oli isane või emane, kuna selle liigi emased ja isased on väga sarnased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles