Salatsev Mai Skizo esitab teispoolsuse romantikat

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Skizo ainus naisliige Mai Z lisab bändile vürtsi.
Mai Skizo ainus naisliige Mai Z lisab bändile vürtsi. Foto: Erakogu

Täna öösel toimub Pärnu ööklubis Mirage naistepäeva järelpidu “Beautiful Women”, millel suvepealinlaste meeli köidab Eesti üks kättesaamatumaid bände Mai Skizo.

Üliharva kontserte andev Mai Skizo annab täna õhtul Pärnu kesklinnas asuvas Mirage’is oma ligi kolmeaastase ajaloo esimese klubikontserdi.

“Bänd esineb üldse vaid kolm-neli korda aastas,” märkis Mai Skizo mänedžer Riho Paulus. “Eks eesmärk ole säilitada raskesti kättesaadava bändi imago ja enamasti ei meeldi bändile mõni esinemiskoht ning siis lavale ei mindagi. Kord pidin otsima asendusesinejad nädal enne kontserti, sest bändiliikmetele ei meeldinud fotolt nähtud lava.”

Mirage’is nõustus Mai Skizo Pauluse seletusel esinema peamiselt huvitava interjööri pärast ja osaliselt seetõttu, et üritus on seatud naistepäevaga.

Talviste hingede hullumise bänd

Bänd sai mänedžeri sõnade järgi alguse 2008. aasta mais suuresti juhuste kokkulangemisel, kui omavahel trehvasid trummar Arvi, kitarrist Alar, bassimängija Abskin ja solist Mai Z. Pauluse teatel pole bändiliikmed huvitatud oma täisnime avaldamisest.

Paulus nimetas Mai Skizo viljeldavat muusikat, mille autoriks on suures osas trummar Arvi, teispoolsuse romantikaks.

“Ansambli viljeldava muusika stiili on raske üheselt paika panna,” märkis Paulus. “Enamik lugudest pärineb trummari sulest ja trummari kirjutatatud muusika on minu arvates alati veidi teistsugune. Mai Skizo trummari visioon on väga omapärane ja sobib selle bändi stiiliga kindlasti väga hästi kokku.”

Trummar Arvi teatel on bändi loomingus ühte põimunud kauge minevik ja tulevik, jätmata külmaks ühegi muusikastiili austajat. Eesti kontsertidel esitab ansambel kõik lood eesti keeles.
Ansambli nimi Mai Skizo räägib talvest räsitud hingede hullumisest, leides midagi kauget ja kättesaamatut maikuu valguses.

Pauluse sõnade kohaselt on ansambel avaldanud mõne singli Soomes, kus Mai Skizot on saatnud uskumatu populaarsus. “Seega võiks bändi muusika kohta öelda, et see on soomlastelegi huvitav,” lisas ta.

Olgugi et bändi repertuaaris piisab lugusid albumi tarvis, Mai Skizo esialgu plaati avaldada ei kavatse. “Meie kontserdid on küll enamasti väga hästi vastu võetud, kuid bändi arvates võiks plaat ilmuda, kui selle järele on nõudlust,” seletas Paulus. “Pole mõtet kuskile niisama tormata.”

Esinemine on püha üritus

Saladusega looritatud Mai Skizo liikmed teevad bändi oma põhitöö kõrvalt. Aga millega keegi täpsemalt tegeleb, pole Pauluse teatel üldse oluline. “Ainult pillimänguga raha teenivad inimesed peavad Eestis mängima väga paljudes kollektiivides,” märkis ta. “Mai Skizos ei vaadata hästi teistes bändides mängimisele. Esineme ikkagi nii vähe ja kui juba, peaks kontsert olema püha üritus.”

Tänasel Mirage’i peol “Beautyful Women” astub Mai Skizo üles pooletunnise kavaga, mis bändi mänedžeri teatel sisaldab küllaga romantikat naistepäeva järelpeo külalistele. “Mai Skizo esineb Pärnu ööklubis Mirage esimest korda, seepärast jätab kontsert kustumatu mälestuse nii bändile kui publikule,” lubas trummar Arvi.

Üritusel toimub oksjon, mida juhib saatest “Tantsud tähtedega” tuntud Tarmo Kruusimäe. Samuti on kavas üllatused naistele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles