“Muusikamoos” pakub klassikat ja noortebände

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esineb ka mullune “Proovika” võitja Twins Inc.
Esineb ka mullune “Proovika” võitja Twins Inc. Foto: Ants Liigus

Esmaspäevast pühapäevani toimub Pärnu kontserdibüroo ja Pärnu linnaorkestri vedamisel juba üheksandat korda festival “Muusikamoos”.

Nagu ikka on põhirõhk laste ja noorte muusikalisel harimisel ja nende muusikale lähendamisel.

Moosipada sisaldab traditsiooniliselt üsna paljusid komponente. Sel korral on võimalus sukelduda helimaailma, tutvuda harfi ja cajon’iga. Pille näitavad ja mängivad Liis Viira ning Reigo Ahven. Ühtlasi esitletakse viit Pärnu filharmoonia puhkpillikvintetti kuuluvat eriilmelist instrumenti.

”Koorimoosil” astuvad üles Pärnu noortekoor ja Kunstide maja noorte meeskoor.

Rouge Madame toob kuulajateni julget isikupära ja ekstravagantsust: külas on Eesti juurtega artist Lembe Lokk, kes juhendab ka improviseerimise töötoa. Lokk on aastaid Prantsusmaal tegutsenud Eesti laulja-näitleja, kes on Pariisi Eesti kooli asutaja, ühtlasi selle juhataja ning üks õpetajatest.

Rouge Madame sündis Loki ja Vene-Poola päritolu prantslase Jean-Christophe Onno koostöös. Duo etteaste ei ole tavaline meelelahutus, pigem muusikaline häppening. Ansambli helikeel on värske, käekiri klišeevaba. Prantsuse-, eesti- ja ingliskeelset omaloomingut täiendavad ootamatus tõlgenduses Raimond Valgre ja Eesti rahvalaul.

Pärnu kunstikooli kasvandike käe all sünnivad spetsiaalselt “Muusikamoosiks” Eesti tuntumate heliloojate büstid. Töödega saab tutvuda kontserdipaikades.

Festivalile panevad väärika punkti Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursi “Proovikas 2011” finalistid kontserdiga “Bändomaania”.

“Bändomaanial” astuvad üles 6th Yard Posse, Sibyl Vane, Wired Man, Minu Akvaarium, Nuumen, The Blinking Lights, Alloy Indefinite, Telly Addicts. Esineb ka mullune “Proovika” võitja Twins Inc, külalisesinejana Legshaker ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi projekt Tribute To Masters.

“Festivalimoosi” keedavad Pärnu kontserdibüroo ja Pärnu linnaorkester.

Esialgselt vällja kuulutatud kontserdiarvustuste kirjutama õpetamise töötuba lükkub aprilli.


“Muusikamoos” 14.–20. märtsil

Esmaspäeval toimuvad Pärnu raekojas pillitutvustused ja õhtul töötuba "Isikupära ja improvisatsioon muusikas".

Teisipäeval, 15. märtsil esineb Endla Teatrikohvikus ansambel Rouge Madame.

Reedel, 18. märtsil esineb Pärnu raekojas Pärnu filharmoonia puhpillikvintett, vahetekste loeb Contra.

Laupäeval, 19. märtsil Pärnu kontserdimaja kammersaalis “Koorimoos”.

Pühapäeval, 20. märtsil Endla suures saalis rütmika töötuba, Küünis “Bändomaania”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles