Video: uusmeremaalanna uppus turistide silme ees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa turistide tehtud foto Waikato jõe kärestikul hätta sattunutest
Saksa turistide tehtud foto Waikato jõe kärestikul hätta sattunutest Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Uus-Meremaad turistidena külastanud sakslased nägid, kuids grupp kohalikke sattus Põhjasaarel Waikato jõe Aratiatia kärestikus hätta, üritades ühelt kivilt teisele hüpates end päästa.

Uus-Meremaa meedia teatel sattus neljast naisest koosnenud grupp eluohtlikku olukorda, hukkus üks naistest, Rachael Louise De Jong, kelle kiire veevool kaasa viis. Sündmuskohal oli ka mees, kes naisi päästa üritas.

Rachael Louise De Jong
Rachael Louise De Jong Foto: facebook.com

Sakslased, Katrin Taylor ja Kevin Kiau, olid jõe ääres oleval vaateplatvormil, olles ühe inimese surmaga lõppenud stseeni tunnistajaks ja jäädvustajaks.

Taylori ja Kiau teatel tõmbas kiire veevool ühe naise kaasa, tõugates teda vastu kärestikus olevaid kivisid.

Tragöödia leidis aset ajal, mil sireeniga anti ujujatele teada, et lüüsivärav avatakse, veetase tõuseb, vool muutub kiiremaks ja ujumine muutub ohtlikuks. 

Taylori sõnul märkas ta gruppi noori naisi seismas kivil ja tegemas selfisid, jäädes keset kiiresti kerikvat vett.

Saksa turistide tehtud foto Waikato jõe kärestikul hätta sattunutest
Saksa turistide tehtud foto Waikato jõe kärestikul hätta sattunutest Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Saksalanna sõnul tõusis vesi kiiresti ja vool muutus kiireks vaid sekundite jooksul, seades naiste elu ohtu. Naised üritasid kivilt kivile hüpates pääseda, kahel see õnnestuski ühe mehe abiga. Ka kolmas naine pääses, kuid siis tõmbas tugev veevool mehe kaasa ning varsti pärast seda kadus kivilt neljas naine.

Juhtumil oli veel paar kohalikku pealtnägijat, kes helistasid päästeteenistusse ja politseisse.

Päästjad leidsid 21-aastase Aucklandi üliõpilase Rachael Louise De Joungi surnukeha 6. veebruaril ning ta on sellel kärestikul viimase viie päeva jooksul seitsmes hukkunu.

Rachael Louise De Jong
Rachael Louise De Jong Foto: facebook.com

Uus-Meremaa veeturvalisuse ameti esindaja Jonty Mills sõnas, et ohtlikes kohtades ei tohi ujuma ega vette minna ning tuleb järgida kehtestatud turvareegleid.

«Kui inimesed saaksid aru, et vees varitsevad neid ohud, siis oleks võimalik selliseid uppumisi ennetada,» teatas esindaja.

Waikato jõgi / wikipedia.org
Waikato jõgi / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles